L’espectacle poètico-musical «For sale», a Morella

Dins dels actes previstos per a la I Trobada Literària El Pont Cooperativa de Lletres, la sala de Justícia de l’Ajuntament de Morella, va acollir el 9 d’abril un espectacle únic basat en l’antologia For sale, llibre que recull cinquanta poemes d’autors valencians amb un fil conductor comú: la implicació amb el nostre territori, des del cant i la celebració o des del lament, la ràbia o la rebel·lió davant de tots els abusos i depredacions que han patit les nostres comarques al llarg de les últimes dècades.

En l’acte van intervenir els poetes  Antoni Albalat, Josep Lluís Abad Bueno, Joan Baptista Campos, Josep J. Conill, Vicent Jaume Almela, Manel Pitarch i Josep Porcar, sota la direcció de Christelle Enguix i Maria Josep Escrivà, que s’encarregaran de dirigir el fil conductor, amb l’acompanyament musical de l’acordionista Amadeu Vidal, i de la projecció del muntatge fotogràfic de Natxo Francés, titulat “País en venda”.
Al pròleg de For sale podem llegir:

La resposta col·lectiva no és possible o impossible —recorda incansablement el grup de rock valencià La Gossa Sorda— és necessària”. I si fóra més que això? I si fóra l’única? Fins quan ens podrem permetre viure en la impassibilitat?

Maria Josep Escrivà

I un dels poemes del llibre, el que ha donat títol al recull:

FOR SALE
De la terra hem arrancat
la vinya. Del riurau, els ulls
de dolç recer.
Sobre els enderrocs hem bastit
nínxols blancs. Amb piscines.

Christelle Enguix