La Llotja del Cànem acull una exposició d’Enric Valor

Font: La Plana al Dia

La Llota del Cànem, Seu de la Ciutat de la Universitat Jaume I, acull una exposició dedicada a Enric Valor amb motiu del XX aniversari de la universitat i com acte final d’aquestes celebracions. L’exposició s’inaugura dimecres 14 de setembre a les 20 hores i romandrà oberta al públic fins el proper 9 d’octubre.

L’exposició “El valor de les paraules” és una iniciativa conjunta de la UJI i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua que compta amb la col.laboració de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, i coincideix, a més, amb el centenari del naixement de l’escriptor i lingüista.

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha designat l’escriptor i lingüista Enric Valor i Vives com a Escriptor de l’any 2010 per a commemorar el desé aniversari del seu traspàs (13 de gener del 2000) i celebrar, alhora, el centenari del seu naixement (22 d’agost del 1911), amb la finalitat de reconèixer el llegat de l’il.lustre valencià de Castalla que tant ha contribuït a la recuperació de la nostra llengua i de la nostra cultura.

Enric Valor i Vives va nàixer a Castalla el 22 d’agost del 1911 i ens va deixar un 13 de gener del 2000 a la ciutat de València. Escriptor i lingüista, va ser una de les figures cabdals de la cultura i de les lletres valencianes del segle XX que va aglutinar en la seua persona el conreu de tres camps fonamentals per a la recuperació de la llengua i cultura pròpies: la rondallística, la lingüística i la novel.la, a més de la seua tasca com a periodista. Per tota la seua trajectòria i per ser Enric Valor un model de compromís amb la gent, la terra i la llengua, exemple de fidelitat i de fermesa, nombroses institucions i entitats han reconegut el seu mestratge atorgant-li múltiples distincions.

La mostra es podrà visitar de dimarts a dissabte de 17:30 a 20:30 hores, el dissabte de 11:00 a 14:00 hores i diumenge de 18:00 a 20:00 hores.