Miquel Torres presenta «Els diumenges» a Barcelona (31-I-2014)

Torres_Miquel2La presentació tindrà lloc a l’Espai Vilaweb, el proper divendres 31 de gener a les 20 hores. Els diumenges, el nou llibre de Miquel Torres, serà presentat la setmana vinent a Barcelona. El lloc triat és l’Espai Vilaweb, al mateix centre de la ciutat; durant la presentació, l’autor estarà acompanyat per la periodista Ester Pinter.

Al llarg d’«Els diumenges», la segona obra de l’autor, es convoca l’espectre concret de vuit diumenges viscuts i tota la intensitat de la ficció i la imaginació. En el que és un altre pas de rosca respecte del realisme narratiu, Miquel Torres es mou amb mestria tant en els escenaris de la memòria quotidiana com en d’altres, potser no tan llunyans.  Amb aquest llibre, Miquel Torres es consolida com un narrador d’històries. Als seus relats hi ha la trama al centre de tot i eixa trama es desenvolupada amb una prosa neta i rítmica, sempre al servei de la història. En ell podem trobar referències i fonts diverses, des del realisme brut nord-americà a la ciència ficció, des dels clàssics del relat català com Calders o Pàmies a la novel·la negra o, fins i tot, a la poesia de Ferrater o Gil de Biedma.

Els diumenges conté dos relats que van estar guardonats a dos dels certàmens de narrativa curta més prestigiosos de l’àmbit lingüístic, el Premi Llavor de Lletres (any 2011) i el Premi 9 d’Octubre (any 2013).

Per a més informació: www.miqueltorres.net