«Sexduïts i sexduïdes» es publica a Bromera

seduits_i_sexduides_bromeraAquestes falles, el monogràfic literari bastit per Lluís Roda es converteix de llibret a llibre

Sexduïts i sexduïdes –el monogràfic literari impulsat i coordinat per Lluís Roda que va veure la llum per primera vegada al llibret de la Falla Sagrada Família-Corea de Gandia de 2014– acaba de ser publicat per Bromera i podrà trobar-se a les llibreries de Gandia i de València, entre altres poblacions, a partir del dilluns 17 de març. La qualitat literària i la peculiaritat d’aquest projecte, així com la quantitat d’escriptors que aplega, el fa molt atractiu i és per això que Bromera ha decidit incloure’l al seu catàleg per tal que estiga a disposició de tot el públic.

El llibre, que comparteix amb el llibret de la comissió gandiana la bella portada d’Antoni Miró, aplega els textos de cinquanta-dos escriptors i escriptores de renom de la nostra literatura amb relats i poemes al voltant del sexe i de la seducció amb perspectives i estils ben diversos. Lligats per la sensualitat i l’erotisme, són creacions de qualitat que ens conviden a gaudir de l’avantguarda popular més juganera a partir d’aquesta mascletà tan literària com excitant.

Com diu Lluís Roda en la presentació, «la tradició fallera és art i és literatura. Llibertat, creació, transgressió, joc, sarcasme, manca de tabús, expressió sense censura, crítica. Fins i tot, sexe?». Sexduïts i sexduïdes n’és una mostra evident i, tant és així, que des d’aquestes pàgines, els autors i les autores ens llancen una proposta agosarada i tan provocadora com la festa fallera.

Les fotografies de Javier Alborch i de l’equip fotogràfic de la Falla Corea, que tant van impactar el món dels llibrets fallers, acompanyen novament aquest monogràfic que ara podrà ser gaudit per tothom com mereix, fora també de l’àmbit faller.

Els Sexduïts i sexduïdes són Manel Alonso, Lluís Alpera, Montse Anfruns, Mari Carme Arnau, Josep Ballester, Pere Bessó, Francesc Bononad, Manolo Boronat, Núria Cadenes, Esperança Camps, Mercè Climent, Christelle Enguix, Josep Franco, Maria Fullana, Isabel Garcia i Canet, Marisol González, Marc Granell, Joan Josep Gregori i Berenguer, Ramon Guillem, Josep Igual, Manel Joan i Arinyó, Estel Julià, Josefina Llauradó, Susanna Lliberós, Vicenta Llorca, Josep Lozano, Joan-Carles Martí i Casanova, Dolors Miquel, Pasqual Molina, Anna Moner, Octavi Monsonís, Eusebi Morales, Joan Olivares, Vinyet Panyella, Teresa Pascual, Emili Piera, Josep Porcar, Begonya Pozo, Eduard Ramírez, Ramon Ramon, Isabel Robles, Lluís Roda, Josep Lluís Roig, Rosa Roig, Mari Carmen Sáez, Pasqual Sanchis, Encarna Sant-Celoni, Pau Sif, Sergi Torró, Pepa Úbeda, Francesc Viadel i Júlia Zabala.