LitenVeuAlta

El Pont celebra la IV edició de Literatura en Veu Alta a la Fira del Llibre de Castelló

El Pont Cooperativa de Lletres organitza la IV edició de Literatura en Veu Alta a la Fira del Llibre de Castelló. L’acte se celebrarà el dimarts 6 de maig a les 18h en la carpa exterior de la plaça de Santa Clara de Castelló.

LitenVeuAlta
Descarregar PDF (zip) en alta resolució

Com en edicions anteriors, l’acte de lectures de proses i versos pretén recordar i donar a conéixer els nostres autors amb la commemoració dels seus aniversaris. Recordem escriptors de tot el domini catalanoparlant, entre els quals s’hi troben, també, els amics que ens han deixat fa poc temps, cas de Joan Baptista Campos i Vicent Pau Serra.

En uns casos s’evoca la data del naixement (Vinyoli, Civera, 100 anys), en altres, la de la mort (Eugeni d’Ors 60 anys, Joan Vinyoli 30 anys, Pere Calders 20 anys) i en altres la de les seues obres importants (Auques i ventalls i La paraula en el vent, de Josep Carner: 100 anys; Mecanoscrit del segon origen, de Pedrolo: 40 anys). El company d’El Pont, Joan Campos, serà homenatjat amb diverses lectures a l’inici i al final de l’acte. Igualment, l’amic Vicent Pau Serra també serà recordat amb dos poemes breus que han estat musicats pel cantautor i pontaire Artur Álvarez, que els interpretarà en directe per primera vegada en aquesta edició de Literatura en Veu Alta.

L’espectacle commemoratiu comptarà, novament, amb la lectura dos joves convidats, dos alumnes aficionats a la literatura, que ja van col·laborar amb El Pont en l’edició anterior: Xavier Olivares i Fran Giménez, de l’IES Miquel Peris, del Grau.

Programa de l’acte

Presentació: Manel Pitarch
Música: Artur Álvarez (guitarra i veu)
Lectures:

  1. Joan Campos, Mausoleu  (Pavelló d’Orient, 2003) i Beatriu Civera, Confidencial (1986). Per Joan Andrés Sorribes.
  2. Joan Vinyoli: Mot rera mot  (A hores petites, 1981) i Tot és ara i res  (1970). Per Romà Bernad.
  3. Pere Calders: El batalló perdut  (Tria personal,1984) i L’Edat d’or  (Tot s’aprofita, 1981). Per Vicent Jaume Almela.
  4. Eugeni d’Ors: La Ben Plantada  (1980, fragment) i Glosari  (1907). Per Josep Porcar.
  5. Josep Carner: Matí d’hivern (Auques i ventalls,1914) i Veu de recança (La paraula en el vent, 1914). Per Susanna Lliberós.
  6. Manuel de Pedrolo: Mecanoscrit del segon origen (1974), fragments de parts 2 i4. Per Francisco Giménez.
  7. Joan B. Campos: Amb els vaivens de les ones  (Aquesta estranya quietud, 2005). Per Xavi Olivares.
  8. Vicent Pau SerraAutodefinició i Més enllà de tu. Per Artur Álvarez.

A continuació, us oferim un tast de l’homenatge musical d’Artur Álvarez al poeta Vicent Pau Serra: