Lluís Meseguer presenta el quart volum de les obres completes de Bernat Artola a la Fira del Llibre de Castelló

taula3

El professor Lluís Meseguer ha presentat aquest matí el quart volum (obra inèdita) de les obres completes del poeta Bernat Artola en la XXX Fira del Llibre de Castelló

bernat-artola-4-volum-obres-completesEn el mes de desembre de 2008, l’any del 50 aniversari de la mort del poeta Bernad Artola i Tomàs, el seu fill Bernardo Artola Castellet, ens deia el següent: «Fa unes setmanes vaig rebre per sorpresa un paquet procedent de Madrid. L’adreça i el remitent em resultaven familiars. Es tractava d’uns veïns i amics dels meus pares, de quan residien a Madrid. A la mort de mon pare, ma mare va haver de tornar a València, no sense abans embalar tots els efectes de la vivenda. A poc a poc es va realitzar el trasllat, molts paquets es van perdre voluntària o involuntàriament, i un d’ells va quedar dipositat en la casa d’aquest amics. Hui, transcorreguts 50 anys i com si d’un últim homenatge es tractara, rep un paquet amb carpetes, manuscrits, esborranys i xicotetes llibretes de tapes d’hule negre; eren escrits, poemes i anotacions que pertanyien a mon pare».

Aleshores la família es va posar en contacte amb el catedràtic Lluís Meseguer, que es va desplaçar a València per veure la gojosa troballa literària.

Després d’uns anys de preparació, avui 8 de maig de 2014, en el 56è aniversari de la mort del poeta (08.05.1958), torna a veure la llum la paraula, aquesta vegada inèdita, del poeta i fill predilecte de la Ciutat de Castelló, Bernat Artola, impresa en el Volum Quart (obres inèdites) que pertany a les Obres Completes del poeta, amb l’edició a cura del catedràtic Lluis Meseguer i publicat pel Servei de Publicacions de l’Ajuntament de Castelló. Aquest matí, a la Fira de Llibre, la presentació de l’obra ha estat a càrrec de Lluís Meseguer i Bernardo Artola Castellet (fill del poeta), acompanyats per l’alcalde de la Ciutat , Alfonso Bataller, i el regidor de Cultura, Vicent Sales.