1ª jornada «Escriptors a la Vila»: la responsabilitat de l’escriptor en el món actual

El Pont Cooperativa de Lletres, amb el patrocini de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vila-real, organitza la I Jornada ‘Escriptors a la Vila’, una trobada literària emmarcada en la Fira del Llibre 2014 de la localitat de la Plana Baixa.

I_escriptors_a_la_vilaLa jornada naix amb voluntat de continuïtat i amb la intenció de consolidar-se com a punt de trobada anual dels escriptors d’arreu del territori de parla catalana. Amb aquestes jornades volem establir ponts que faciliten l’intercanvi d’impressions, punts de vista, com també la posada en comú de temes que preocupen i interessen el col·lectiu d’escriptors.

El tema d’aquesta primera jornada «Escriptors a la Vila» és: ‘La responsabilitat de l’escriptor en el món actual’

El format triat és el de duets literaris que debatran, a manera d’exposició i conversa, sobre literatura i entorn o compromís social. Els duets estaran formats per membres dels grups d’escriptors de l’Horta –Manel Alonso i Vicent Penya–, d’Alcoi –Josep Mir i Manel Rodríguez-Castelló– i de SaforíssimsFrancesc Calafat i Ignasi Mora–. Les intervencions de la taula estaran moderades per autors destacats en la investigació literària contemporània i per la mateixa creació artística: Ferran Carbó, Adolf Piquer i Anna Moner. S’iniciarà la jornada amb una conferència breu sobre el poeta Joan Vinyoli, del qual es commemora ara el centenari del naixement, a càrrec de Ferran Carbó, catedràtic de Filologia Catalana a la Universitat de València.

Amb la intenció d’oferir una visió més àmplia i rica sobre el paper de l’escriptor en temps de crisi, s’han establert quatre subtemes distribuïts de la manera següent:

  • Escriptors de l’Horta:«L’escriptor i la crisi, implicació en la realitat social actual»
  • Grup de l’Alcoià: «L’escriptor en la perifèria, lluny del centre de decisió»
  • Saforíssims: «Territori, paisatge i literatura»

La jornada se celebrarà el dissabte 31 de maig i començarà a les 10 h del matí, en la carpa habilitada dins la Fira del Llibre de Vila-real, a la plaça del Llaurador. Les converses entre escriptors es duran a terme en torns de mitja hora. Després de la intervenció dels escriptors hi haurà un dinar de germanor i una visita cultural.

Esdeveniment via Facebook