Acte de nomenament com a socis d’honor d’El Pont els escriptors Joan Baptista Campos i Vicent Pau Serra

Acte de nomenaments com a socis d’honor d’El Pont a Vicent Pau Serra i Joan Baptista Campos

El divendres 3 d’octubre de 2014, en la sala d’actes del Centre Municipal de Cultura, es va viure un emotiu acte en homenatge a dos grans de la literatura castellonenca, la celebració del nomenament com a socis d’honor de l’associació literària El Pont Cooperativa de Lletres, dels recentment desapareguts Vicent Pau Serra Fortuño i Joan Baptista Campos Cruañes, amb la presència dels familiars dels homenatjats.

L’acte, presentat per Manel Pitarch, va començar amb les paraules del membre d’El Pont i acadèmic de l’AVL, el catedràtic Lluís Meseger, encarregat de glossar la transcendència literària i l’aportació a la nostra cultura, dels dos escriptors. A continuació de les breus paraules, va ser el president d’El Pont, Vicent Jaume Almela, qui va lliurar a les famílies un record del nomenament, recollit respectivament per Lola Gozalbo (Joan B. Campos) i Paquita Roca (Vicent P. Serra), les quals van dedicar un agraïment als presents i uns versos en record dels homenatjats. També van intervindre amics més propers de Serra i de Campos, incidint en la relació més personal, de la mà de l’escriptor Joan Andrés Sorribes i del secretari de l’associació cultural la Barraca del Grau de Castelló, Joan Torrent, ambdós amb paraules vestides de profunda emoció.

La segona part de l’acte va estar dedicat a recitar d’obres de Serra i de Campos, una apartat que va obrir el cantautor Artur Álvarez, interpretant dos temes musicats per ell mateix i estrenats per l’ocasió: «Tu ets», de Vicent Pau Serra i «Aigua que ve de la mar», de Joan B. Campos.

Seguidament, alternant-se en una variada lectura de poemes, intervingueren els escriptors i poetes de l’associació: Josep Porcar, Susanna Lliberós, Toni Pitarch, Josep Lluís Abad, Romà Bernad i Vicent Usó. En la secció, micròfon obert, recitaren, Paquita Roca, Eva Gozalbo, María Jesús Abad i Maruja Bueno. Sens dubte, un homenatge ben merescut, que uneix els noms d’aquests escriptors als de Vicent Marzà i Manel Garcia Grau, nomenats socis honorífics l’any 2012.