Concert «Nadales de la Plana», homenatge al músic i compositor Pepe Falomir

Nadales Novelles 2014, nadales de la planaAmb el suggeridor títol de “Dotze Nadales Novelles per a Castelló”, el poeta Vicent Jaume Almela Eixau i el músic i compositor Pepe Falomir Almela, van crear aquest treball que tracta d’afegir uns cants nous al repertori nadalenc de la nostra terra, unint el paisatge més reconegut i viscut de la ciutat i el seu terme municipal amb elements tradicionals d’aquesta festivitat.

Les nadales es van estrenar l’any 2009, al Centre Cultural la Marina del Grau de Castelló i també a Benicàssim, i en els 2010 i 2013 al Teatre Principal de Castelló, aquest darrer any en versió musical de Juanjo Carratalà.

Enguany, amb el nom de “Nadales de la Plana” tornen a interpretar-se, en la versió musical de Falomir, però s’hi afegeix l’adaptació per a coral i els arranjaments de Ferran Badal. Seran interpretades per la unió de dos corals, l’Orfeó de la Universitat Jaume I i la Coral Ad Libitum; més de setanta persones dirigides per Toni Planelles i Ferran Badal, amb acompanyament musical dels dèsset músics que conformen l’Orquestra Camerata Castelló i l’actuació com a solista de la soprano Sandra Ferró. El mateix poeta autor, Vicent Jaume Almela, serà l’encarregat d’encadenar la interpretació musical dels temes amb el recitat dels versos. En aquesta ocasió l’acte serà presentat per Vicent Ortíz i significarà un homenatge especial al compositor de les nadales, el recentment desaparegut José Falomir Almela.

Els concerts tindran lloc en les localitats següents:

NULES
Teatre Alcázar
dissabte 13 de desembre de 2014
20.00 hores.

ALMASSORA
Sala d’actes de la Casa de la Cultura
diumenge 14 de desembre de 2014
19.00 hores.

EL GRAU DE CASTELLÓ
Centre Cultural La Marina
divendres 19 de desembre de 2014
20.30 hores.