premis-puig

L’Ajuntament del Puig convoca els premis literaris i la beca d’investigació 2017/18

Els lletraferits i els investigadors universitaris disposen d’una nova oportunitat per emportar-se un dels prestigiosos premis a la creació literària i la investigació que el consistori del Puig otorga cada any
 
premis-puigL’ajuntament del Puig de Santa Maria ha publicat les bases que regulen els seus premis de literatura i la beca d’investigació per a 2017/18.

La data límit per optar a la beca i enviar originals per a qualsevol dels premis convocats és el proper 14 de desembre. Els guanyadors se sabran en el transcurs de la vetlada literària de Sant Pere que el consistori organitza a finals de gener coincidint amb les festes en honor al patró del Puig.

El guardó més veterà és el Premi de Narrativa Curta “Conte”, que arriba a la seua 26 edició mantenint els dos arguments principals que cada any el converteixen en l’objecte de desig d’un nombre creixent d’escriptors: 600 euros per al guanyador de cada modalitat lingüística i 300 euros de premi d’accèssit per al finalistes.

Els més joves poden optar a la 13 edició del Premi “Dragó del Puig”. Dirigit als xiquets i xiquetes de 8 i 16 anys que visquen o siguen fills de persones que treballen al municipi, ofereix un premi de 175 euros al millor conte de Primària i un altre de 275 euros al millor conte de Secundària.

Per la seua banda, la beca d’estudis arriba a la seua 24 edició. Poden optar a ella tots els projectes d’investigació sobre la vila del Puig en qualsevol de les modalitats d’economia, sociologia, història, art, educació, sanitat i medi ambient. El projecte guanyador s’emportarà 2.750 euros que seran abonats en dos terminis.

La beca suposa un incentiu per motivar als estudiants universitaris a centrar els seus treballs de final de carrera o les seues investigacions de doctorat i postgrau en el municipi del Puig. Al llarg de la seua trajectòria ha contribuït a la realització i publicació de nombrosos treballs i investigacions que ajuden a conéixer millor la història i la realitat sòcio-econòmica, cultural i ambiental del poble.

Els premis literaris compten amb el patrocini del SARC de Diputació de València. Les persones interessades a presentar les seues propostes poden consultar les bases en la documentació adjunta.

 BASES DELS PREMIS DE NARRATIVA CURTA ‘CONTE’ 2017/18
 BASES DELS PREMIS DRAGÓ DEL PUIG 2017/18
 BASES DE LA BECA D’ESTUDIS 2017/18