setmana-gandia

La Setmana Literària de Gandia incorpora el premi Roís de Corella

setmana-gandiaLa Setmana Literària de Gandia es una de las cites culturals més importants de l’any a Gandia, que enguany ha estat nomenada Capital Cultural Valenciana. Del 17 al 24 de novembre, es desenvoluparà un ampli i variat programa d’activitats al voltant d’aquest esdeveniment en diferents espais de la ciutat. La present edició comptarà amb algunes novetats com, per exemple, l’estrena d’un nou guardó dedicat a un altre clàssic, Joan Roís de Corella, que suposarà el reconeixement a una trajectòria literària, premi que s’afegeix a l’Ausiàs March de poesia i al Joanot Martorell de narrativa.

Divendres 17  
17.00 h – Passeig de les Germanies
Literatura al carrer. Inauguració d’aquesta fira del llibre, on podrem adquirir exemplars d’actualitat o d’altres que ens parlen de la història de la ciutat, així com els Premis literaris de Gandia editats des de fa més de cinc dècades.
La fira romandrà oberta del 17 al 25 de novembre.
Organitza: Departament de Polítiques Econòmiques i Innovació de l’Ajuntament de Gandia

19.30 h – Museu Faller
Homenatge al Tirant lo Blanc. Lectura infantil col·lectiva de diferents fragments del Tirant, a càrrec de les falleres majors, reines i presidents infantils, Cort d’honor i convidats especials.
Organitza: Federació de Falles de Gandia

20.00 h – Centre Museístic Antic Hospital Sant Marc
Alfons Roig: l’exili i la Generació del 27. Inauguració de l’exposició, amb concert de Llorenç Barber, compositor i percussionista, i Montserrat Palacios, veu.
Aquesta exposició romandrà oberta fins el 23 de desembre.

Dissabte 18
18.30 h – Palau Ducal
VI Nit de contes al Palau. Selecció de relats de Raquel Casas Agustí i de Santiago Díaz i Cano, llegits per l’autora i l’autor. Amb la participació d’alumnes de l’IES Tirant lo Blanc de Gandia, que llegiran microrelats premiats en la darrera edició del concurs Tirantianes, amb la coordinació de la professora Mercé Morell. I representació de l’espectacle Il·luminant l’ombra, a càrrec de Marina Mulet. Presenta i coordina l’acte: Rafa Gomar
Organitza: Saforíssims SL i Rafa Gomar

Diumenge 19 
19.30 h – Teatre Serrano
XXI Homenatge a la ParaulaDiguem no! Diguem prou! (Amb la Paraula: per la democràcia, la tolerància, la diversitat i la pau)
Entrada: 5€ (s’hi inclou l’obsequi del llibre editat per a l’ocasió). Venda d’entrades: Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, o el mateix dia a la taquilla del teatre.
Organitza: CEIC Alfons el Vell

Dimarts 21
19.30 h – Casa de Cultura Marqués de González de Quirós
A propòsit de Piera. Homenatge a l’escriptor saforenc Josep Piera. Amb la participació de Manuel Forcano, poeta i professor, i Ferran Garcia Oliver, escriptor i historiador. Introdueix l’acte Ignasi Mora, escriptor.

Dimecres 22 
19.30 h – Biblioteca Central, sala d’actes
Maria-Mercè Marçal. Una vida. Presentació del llibre biogràfic a càrrec de l’autora, Lluïsa Julià. Introdueix l’acte Teresa Pascual, poeta.
Organitza: Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia

Dijous 23 
19.30 h – Biblioteca Central, sala d’actes
Dictats, d’Ausiàs March. Presentació de la nova edició bilingüe, a càrrec de Robert Archer, estudiós i traductor de l’obra de March, i Vicent Martines, director de l’ISIC-IVITRA, Universitat d’Alacant.
Presentació de l’Aula de Traducció del CEC de la Universitat de California a Sta. Bàrbara.
A partir de les 20.30 h – Centre Històric-Raval i Prado

Destapa’t amb la literatura. En la Ruta del Destapa’t, podrem degustar tapes inspirades en els nostres clàssics.
Locals que hi participen: Blanc i Negre, Casa Sanchis (La Tulipa), El Colmadito, El Raconet de Pere, Esquina Sur, Gran Torino, La Llimera, La Moreria del Raval, La Pureta, Mercado Provenzal, Mercat Bar, Plaza, Primera Estació i Visconti.

Divendres 24 
20.00 h – Casa de Cultura Marqués de González de Quirós.
Acte de lliurament dels PREMIS LITERARIS CIUTAT DE GANDIA 2017
LV Premi Ausiàs March de PoesiaXXXIX Premi Joanot Martorell de Narrativa i I Premi Joan Roís de Corella a la trajectòria literària. Amb la representació de La Pell Possible, espectacle de lectura dramatitzada, a càrrec del Colectivo Mortero.