premis-benicarlo-2018

Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2018

L’Ajuntament de Benicarló ha publicat les bases de la tercera edició dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló, en les modalitats d’àlbum infantil il·lustrat, divulgació científica, narrativa memorialística i llibre gastronòmic. Després de l’èxit de les anteriors edicions, l’esdeveniment literari busca establir una continuïtat com a potencial econòmic, cultural i turístic de la ciutat.

premis-benicarlo-2018Els Premis Literaris Ciutat de Benicarló tornen amb força, mantenint una continuïtat respecte de l’anterior edició i amb el mateix objectiu de situar la ciutat com a capital i referent creatiu del territori. El regidor de Cultura, Josep Barberà, i el director científic d’Onada Edicions, Miquel Àngel Pradilla, han presentat aquest matí les línies mestres de la tercera edició dels Premis, «en la qual la principal novetat és que allargarem el termini de presentació d’originals, per tal de facilitar que la gent treballe de manera més còmoda», ha reconegut el regidor.

Com en l’edició anterior, els Premis presenten quatre modalitats: àlbum infantil il·lustrat, divulgació científica, narrativa memorialística i llibre gastronòmic, i busquen una projecció nacional i internacional. Paral·lelament a aquestes aspiracions globals, els premis també tenen la vocació de convertir Benicarló en un aparador i mostrar-lo al públic. En aquest sentit, Barberà ha reconegut que «encara que l’any passat vam gaudir d’una gran gala, per a aquesta edició estem treballant en buscar una nova localització emblemàtica del municipi, perquè els premis són una manera d’ensenyar Benicarló a l’exterior».

El regidor també ha reiterat l’agraïment a les empreses i institucions que patrocinen els Premis (IFF, Ashland Chemical i Caixa Benicarló) i ha remarcat que «s’està treballant per tal de renovar la seua col·laboració per a anar fent créixer aquests premis».

El director científic d’Onada Edicions, l’editorial encarregada de la difusió, disseny i distribució de les obres premiades, ha subratllat que «la primera edició va ser la de l’inici, la segona, la de la consolidació i aquesta tercera podríem dir que és la de la continuïtat, i que marca la línia que vol seguir el projecte». Pradilla ha avançat també que «ja tenim pràcticament la graella de membres del jurat per a aquesta tercera edició, i són gent molt rellevant en el món del coneixement i mediàtic». En aquesta línia, Pradilla ha confirmat que Juan Hernaz, guanyador junt a Fátima Fernández de l’àlbum infantil il·lustrat del 2016 i 2017, formarà part del jurat. A més, Hernaz també ha sigut l’encarregat d’il·lustrar el cartell d’aquesta tercera edició dels premis.

Consulteu aquí les bases dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló