nova-meseguer

Meseguer presenta «La nova cançó. Estudis de literatura i música» a Fórum Babel de Castelló [5-XII-2018 / 19h]

El professor i escriptor Lluís Meseguer presenta aquesta tardor-hivern el seu nou llibre LA NOVA CANÇÓ. ESTUDIS DE LITERATURA I MÚSICA, editat ara fa uns dies per Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

nova-meseguer
Coberta de l’obra

La Nova Cançó i els gèneres actuals, a més d’experiències vitals compartides, són una de les màximes expressions de la cultura literària, musical i espectacular del país, del Mediterrani i d’Europa des de mitjans del segle XX fins ara mateix. I hem pogut escoltar com se’n diversificaven les veus de rebel·lió o de modernitat, en diàleg de successives generacions amb els moviments internacionals.

En paraules de l’autor, «crec que els llibres, com les cançons, són obra col·lectiva, sense fronteres. I bé, en tot cas, en el llibre s’estudia el panorama de creació i interpretació en el context geogràfic i social: la relació entre la cançó popular antiga i la moderna; les musicacions dels poetes de referència; la relació amb la chanson, la canzone, el folk, el jazz, el pop i el rock; i els procediments literaris, a través de les metàfores cantades “al vent del món”».

PRESENTACIONS
Els actes de presentació es faran en llibreries i començaran al Fòrum Babel de Castelló de la Plana, el 5 de desembre. 19 hores. Presentació del llibre La Nova Cançó. Estudis de literatura i música (Publicacions de l’Abadia de Montserrat), de Lluís Meseguer. Amb l’autor, participaran també Ferran Badal (compositor i musicòleg), Lluís Òscar García (músic, director de Metrònom) i Ramon Godes (compositor i guitarrista).

València. Octubre Centre de Cultura Contemporània, i Llibreria Fan Set. 19 de desembre. 18’30 hores. Presentació del llibre La Nova Cançó. Estudis de literatura i música (Publicacions de l’Abadia de Montserrat), de Lluís Meseguer. Amb l’autor, participaran Vicent Torrent (compositor, cantautor i musicòleg), i Josep Vicent Frechina (crític i musicòleg).