Un pont per a un Nadal sense ponts

El Pont vol felicitar-te aquestes festes amb un regal. Enguany, les festes de Nadal cauen en caps de setmana, i no podrem gaudir de dies de pont. Nosaltres, però, volem que us hi arribe el nostre. I ho fem de la mà del pontaire i poeta valler Josep Lluís Abad, que ha tingut la iniciativa i la generositat de regalar als lectors una selecció de versos del seu darrer poemari: «Llibre d’Aín». Al seu blog podem llegir-ne els perquès:

Fidel als darrers anys he de fer-vos un regal.

En aquesta societat les coses no van molt bé: em referisc a la mancança de treball per moltes persones, l’afebliment de les il·lusions minades dia rere dia, la inseguretat del menjar immediat a taula… i sempre resta, què farem demà?

Ara mateix les veus que intenten solucionar aquestes necessitats humanes, miren cap a un lloc que no és l’adequat: els especuladors, els qui defrauden el país, aquells qui empobreixen les nacions, els qui maltracten i menyspreen els sense nom, els corcons que roseguen tot desfent la cultura… Tots aquests semblen riure, car certa classe d’individus foscos els renova la sang, vampirs de l’esperança.

No per evitar tot açò, no és per evadir-me que escric poemes. Aquests meravellosos artefactes em confirmen més humà encara, m’arrelen a la terra que visc, són espills per reflectir la llum que el món i d’altres persones ens regalen.

S’acosta Nadal, símbol de fraternitat i humilitat ben entesa, humilitat que persegueix la Justícia en aquesta Terra, ací i ara, que denuncia els traficants d’humanitat, Nadal que hauria d’ésser una realitat quotidiana diària, no fixada en dates concretes, comercials, individualisme, consumisme va.

Podeu descarregar des d’ací la selecció de poemes d’Abad.