El Pont Cooperativa de Lletres, foto de Grup

I Trobada Literària El Pont a Morella

Prop de 40 escriptors participaren el 9 d’abril de 2011 en una jornada d’homenatge a Carles Salvador, amb recitals poètics i presentacions de llibres

Morella acollí el 9 d’abril de 2011 la I Trobada Literària d’El Pont Cooperativa de Lletres [clic per veure’n l’àlbum] i es convertí així en la capital literària de les comarques de Castelló. Fou un dissabte ple d’activitats vinculades a les lletres i obertes a tota la població. Entre altres, hi va haver un homenatge a Carles Salvador, una sessió de presentació de llibres i un espectacle poètico musical. Els actes els va promoure l’associació cultural El Pont, Cooperativa de Lletres, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Morella, la delegació a Castelló de l’Institut d’Estudis Catalans, la Fundació Carles Salvador i Edicions96.

Els actes van començar a les 12.30h. amb la inauguració del plafó d’homenatge a Carles Salvador al Jardí dels Poetes de la capital dels Ports. Hi van intervenir l’alcalde de Morella, Joaquim Puig; el president d’El Pont, Cooperativa de Lletres, l’escriptor Joan Andrés Sorribes; i el filòleg Vicent Pitarch, en representació de la Fundació Carles Salvador, que recordà la fi gura del mestre, gramàtic i poeta que va residir a Benassal.

El Pont Cooperativa de Lletres

A les 17.30 h. a la sala de Justícia de l’Ajuntament de Morella i amb entrada lliure es van presentar diverses novetats literàries: L’amor, de Josep Lluís Abad; Històries naturals, de Joan-Bta. Campos; La violinista de París, de Joan Pla; El magma silenciós, de Manel Garcia Grau i Vicent Pallarés; Partida, de Vicent Sanz; La nit en blanc, de Josep J. Conill; Subsòl, d’Unai Siset; Set narracions curtes per a una setmana llarga, de Joan Andrés Sorribes i Antologia d’Escriptors Castellonencs, de Lluís Meseguer, el qual també va presentar el DVD de l’òpera Fortuny Venise, de la qual n’ha fet el libretto.

La jornada literària acabà al vespre amb l’espectacle poèticomusical “For sale o 50 veus per la terra”, celebrat a la mateixa sala de Justícia de l’ajuntament, amb entrada lliure. El recital fou dirigit i presentat per les poetesses Christelle Enguix i Maria Josep Escrivà i comptaren amb les intervencions dels poetes Antoni Albalat, Josep Lluís Abad Bueno, Joan Baptista Campos, Josep J. Conill, Vicent Jaume Almela, Manel Pitarch i Josep Porcar. Els acompanyà la música de l’acordionista Amadeu Vidal, i una projecció videogràfica de Natxo Francés, titulada “País en venda”, amb la veu en off de Salvador Bolufer. L’espectacle partia de l’obra del mateix títol publicada per Edicions 96, un total de cinquanta poemes d’autors valencians amb un fil conductor comú: la implicació amb el nostre territori, des del cant i la celebració o des del lament, la ràbia o la rebel·lió davant de tots els abusos i depredacions que han patit les nostres comarques al llarg de les últimes dècades.

Per haver acollit la I Trobada Literària, El Pont Cooperativa de Lletres obsequià al poble de Morella amb un regal literari, consistent en un manuscrit del puny i lletra de tots els/les escriptors/es que assistiren a la reunió de la capital d’Els Ports.


Patrocinadors

Més referències