- El Pont Cooperativa de Lletres - https://www.elpontdeleslletres.cat -

4 de setembre, diada d’Estellés

Font: Blog d’Onada [1]

[2]Aquest proper diumenge, el 4 de setembre, Vicent Andrés Estellés haguera complit 87 anys. En record del seu aniversari, l’escriptor Josep Lozano va proposar fa un any que aquesta efemèride es transformara en la Festa Estellés, a imatge de l’escocés Burns Supper, dedicat al poeta Robert Burns (1759-1796). No cal dir que de seguida nombrosos col·lectius s’hi van sumar a la iniciativa, i l’estiu de 2010 es va tancar amb homenatges al burjassoter en nombroses contrades: Alboraia, Alaquàs, Alginet, Barcelona, Benaguasil, Benicarlo, Benimaclet, Benimodo, Burjassot, Canals, Cocentaina, Dénia, Elx, Guardamar, la Nucia, Manuel, Montserrat dels Alcalans, Otos, Picanya, Sant Joan d’Alacant, Teulada, Torrent, València, Vandellós, Vilamarxant, Vic i Xàtiva, segons el recompte ‘oficial’.

Vist l’èxit, al voltant d’aquest 4 de setembre s’està preparant la II Festa Estellés, per commemorar de nou la figura de l’autor del Llibre de les Meravelles, considerat un dels millors poetes valencians de tots els temps. Així, a menys d’una setmana, aquestos són alguns dels actes convocats:

Publicació d’un llibre

[5]I tot aprofitant aquestos dies estellesians, Onada trau “Ara Estellés. 12 poemes, 12 cançons a Benicarló”. Es tracta d’un llibre que recull l’experiència de les I Jornades Estellesianes que es van celebrar al Baix Maestrat a la primavera del 2010, i que va comptar amb personalitats com Dominic Keown, Jaume Pérez Montaner, Miquel Gil, Ferran Carbó o Pau Alabajos, entre molts altres. L’obra s’acompanya d’un CD amb dotze cançons en les quals Ximo Caffarena aborda la poesia de Vicent Andrés Estellés

“Ara Estellés” és fruit de quatre professors i professores de l’IES Joan Coromines de Benicarló, amb l’intenció d’apropar la figura i l’obra del de Burjassot al públic, especialment als instituts.