- El Pont Cooperativa de Lletres - https://www.elpontdeleslletres.cat -

«Tibar l’arc. Una mirada a la poesia valenciana actual»

[1]

[2]L’Octubre Centre de Cultura Contemporània acollirà el proper divendres 27 d’abril, a les 20 hores, la presentació de «Tibar l’arc. Una mirada a la poesia valenciana actual» (Tria Llibres [3], abril de 2012), que reuneix la veu de 27 poetes valencians nascuts entre 1970 i 1987. Cada poeta ha contribuït amb quatre poemes ja publicats i un d’inèdit. En paraules de Ferran Bataller, editor de Tria, el recull és una ocasió per comprovar els diferents camins que ha pres en els últims anys la poesia valenciana i fer-se una idea del que pot aportar en el futur més immediat.

Organitzat per l’editorial, l’acte a l’Octubre comptarà amb les intervencions d’Enric Sòria [4], que ha prologat el volum, i l’antòleg Alfons Navarret [5], acompanyats per Miquel Tuson, director editorial de Tria Llibres, i l’editor Ferran Bataller, que dedicaran també l’esdeveniment «a celebrar els dos anys d’existència de Tria i donar a conéixer els nous títols que formaran part del seu catàleg». En paraules de l’escriptor d’Oliva, «és evident que els poetes valencians viuen dins el món, en el sentit literari i en els altres, i són porosos a les incitacions i les perplexitats del seu temps tant com els seus col·legues de Barcelona, de Mallorca, de Berlín o de Singapur». I conclou:

Potser els poetes valencians actuals no haurien triat el temps que viuen, però sí que han triat les paraules que el diuen i que ara ens permeten assumir-lo en la seua difícil complexitat. Sense escapismes ni renúncies, amb una convençuda assumpció de les virtualitats de l’expressió poètica a l’hora de donar compte del nostre present i d’ampliar-lo –indagant-lo, qüestionant-lo, recreant-lo per mitjà de la paraula plena de sentit–. El llibre […] ens facilita una primera aproximació a 27 veus poètiques valuoses, diferents i en ple desenvolupament, cadascuna de les quals reclama la nostra atenció per dret propi. En aquests 27 camins oberts hi ha un índex de la vitalitat de la poesia valenciana d’ara i també 27 indicis d’esperança.

«Tibar l’arc» recull obra de quatre poetes de El Pont Cooperativa de Lletres [6]: Susanna Lliberós [7], Josep Porcar [8], Iban Leon [9] i Vicent Almela [10].

Més informació sobre el llibre i els autors a Tria Llibres [11]. També podeu consultar l’esdeveniment al Facebook [12].

Comments Disabled (Open | Close)

Comments Disabled To "«Tibar l’arc. Una mirada a la poesia valenciana actual»"

#1 Comment By Príncep de les milotxes On 19 abril 2012 @ 23:55

Una visió polièdrica interessant. Enhorabona per les vostres paraules.

#2 Comment By Josep On 20 abril 2012 @ 11:36

Interessant, però imperfecte. Per què 27 i no 28? En la meua opinió, al políedre li falta la cara i, sobretot, la veu insubstituïble de Ramon Ramon. Ho havia de dir.

#3 Comment By Príncep de les milotxes On 22 abril 2012 @ 2:29

Les decisions, els nombres… Sempre tan convencionals!

#4 Comment By Ferran On 23 abril 2012 @ 11:00

Gràcies per la informació, Josep!

Cal dir que hi falta la veu que tu comentes per decisió exclusiva de l’autor. Ens hauria encantat incloure’l i així li ho vam proposar.

#5 Comment By josep On 23 abril 2012 @ 11:31

Ho entenc. Gràcies per l’aclariment, Ferran.