- El Pont Cooperativa de Lletres - https://www.elpontdeleslletres.cat -

S’ha mort Pere-Enric Barreda, professor, investigador, cronista de Benassal i membre fundador d’El Pont

Aquesta vesprada hem pogut saber que Pere-Enric Barreda ens ha deixat. Així ho comunicava fa unes hores l’Ajuntament de Benassal [1], localitat de la qual Barreda n’era cronista oficial. El Pont Cooperativa de Lletres vol mostrar el seu condol a la família de Pere-Enric, que va ser membre fundador de l’entitat i soci actiu.

pere_enric_barreda [2]Tal com informa aquest vespre Vilaweb [3], Barreda era professor i investigador a l’Institut de Recerca en Cultures Medievals [4] de la Universitat de Barcelona. Nascut a Benassal (Alt Maestrat) n’era cronista oficial [5] de la localitat i un dels principals impulsors de la Fundació Carles Salvador [6] i un gran especialista en l’obra i la vida de l’escriptor i gramàtic, peça clau de l’adaptació de la normativa fabriana al País Valencia.

Blocaire actiu de VilaWeb [7], amb el bloc Coses del Maestrat, de Barcelona, de Roma,… de tot, Barreda era un apassionat per la cultura i la llengua, amb uns coneixements vastíssims que explicava amb una gran amenitat. Encara no se sap la data del soterrar, que tindrà lloc a Benassal.

benassal [8]

Pere-Enric Barreda explica als socis d’El Pont la importància de la figura de Carles Salvador,
durant l’aplec fundacional [9] de l’entitat a Benassal, el 25 de setembre de 2010.