IV Trobada Literària d’El Pont Cooperativa de Lletres a Almenara

La localitat d’Almenara (la Plana Baixa) va acollir la IV Trobada Literària d’El Pont, el dissabte 14 de juny. En un dia calorós i assolellat, es van presentar algunes activitats obertes a tota la població, promogudes per El Pont Cooperativa de Lletres, amb la col·laboració de l’ajuntament d’Almenara.

.

Assemblea

Esmorzar

Excursió

Dinar

Actes

Fotografies de Vicent Jaume Almela i Reis Lliberós

.
La jornada va començar amb la celebració de l’assemblea dels membres de l’associació literària, que es va dur a terme en el centre cultural Museu Molí de l’Arròs. La taula estava integrada pels representants de la junta directiva: Vicent Jaume Almela (president), Manel Pitarch (secretari), Albert García (tresorer) i els vocals, Susanna Lliberós, Josep Lluís Abad, Reis Lliberós i Toni Viscarro, assintiren els associats, Vicent Almela Artíguez, Pasqual Mas, Nel·lo Navarro, Vicent Pallarés, Josep Porcar, Josep Manuel San Andón, Matíes Segura, Joan Andrés Sorribes i Josep Usó. Entre diversos temes tractats, els assemblearis de la Cooperativa de Lletres van acordar el nomenament com a socis d’honor, dels poetes Joan Baptista Campos i Vicent Pau Serra. En acabar, i amb el guiatge especialitzat de l’escriptor Nel·lo Navarro, gran coneixedor de la zona, els pontaires van fer un passeig pels estanys i van visitar els vestigis històrics del front republicà durant la Guerra Civil espanyola.

A la vesprada, els actes es van traslladar a l’entorn del Molí de l’Arròs, on els assistents van poder apreciar una exhibició d’alguns membres de la Conlloga Muixeranga de Castelló, que ens van encomanar l’emoció de les càrregues humanes i els sons de la Moixeranga interpretats a la dolçaina i el tabal dels seus companys de Morvedre que van pujar a col·laborar. A continuació, al saló de la planta baixa del Molí es va presentar la Cooperativa de Lletres a la societat almenarenca, i el president V. J. Almela va poder agrair a l’alcalde de la població, Vicente Gil Olmedo i al regidor de Cultura, Francisco Bargay Leonard, presents a l’acte, l’acolliment i les facilitats organitzatives per poder ralitzar la IV Trobada en aquesta localitat amiga.

Seguidament va estar molt aplaudida la doble actuació musical programada: en primer lloc, la cantautora d’Almenara, Eva Gómez, acompanyada al violí, viola de roda i percussió per Laura Miñarro, i a continuació el cantautor de la Vilavella, Josep Lluís Notari, acompanyat al clarinet i a la guitarra pel seu germà Hèctor Notari. Ambdós van oferir un repàs ben significatiu del seu repertori, amb el qual van entusiasmar el públic.