- El Pont Cooperativa de Lletres - https://www.elpontdeleslletres.cat -

Garí presenta «La memòria del sabor» al NH Mindoro de Castelló (16-III-2016)

Tarja presentació Castelló La memòria del sabor [1]

L’hotel NH Mindoro de Castelló de la Plana acollirà la presentació del llibre «La memòria del sabor» [2], de Joan Garí [3], que estarà acompanyat pel fotògraf Ramon Usó, el cuiner Miguel Barrera, el gestor cultural Jesús Broch i l’editora Laia Climent. L’acte se celebrarà el dimecres 16 de març a les 19h. «Aquest llibre és un autoretrat. Un autoretrat amb aliments, o a través dels aliments, que és una manera civilitzada de definir-se», explica Garí. «La memòria del sabor» és un homenatge a la cuina valenciano-catalana i a sa mare, un viatge a la infantesa amb els plats que més el plauen:

En matèria de cuina, sóc un fanàtic. M’agraden els sabors tradicionals, les receptes anyenques, els plats ancestrals del meu país. Sent una adhesió incondicional cap als aliments i la manera de cuinar-los que han format part sempre, des que tinc memòria, de la meua cuina materna. No cal que us confesse que la meua mare és una cuinera excepcional: igual que em va ensenyar la llengua que ara escric, em va transmetre algunes nocions bàsiques sobre el menjar, que és una funció que no consisteix només en alimentar-se. Si engolírem teca exclusivament per a nodrir-nos, un dels plaers més inenarrables de la vida no existiria. Però, per sort, menjar és un conjunt de sensacions que depassa la mera virtualitat biològica. Menjar és cultura i civilització, bellesa i art, música i literatura.

Podeu llegir-ne ací el reportatge d’Ignasi Mora [4]