Artur Álvarez, guanyador del premi de poesia Miquel Peris Segarra 2021 amb LA MAR ALS LLAVIS

Artur Àlvarez és el guanyador de l’edició dels Premis de la Mar de Poesia 2021 amb el poemari La mar als llavis. El guardó, impulsat per l’Associació Cultural La Barraca del Grau i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, recorda les figures dels escriptors Miquel Peris i Segarra i Manel Garcia Grau.

A més de fer lliurament del premi, la jornada d’aquest divendres ha servit per a entregar el premi de l’edició passada a Mª Josep Juan Ballester per Bressol de blaus, ja que no va poder realitzar-se l’any passat per qüestions sociosanitàries provocades per la pandèmia. També s’ha presentat el poemari L’evangeli segons la mar, de Cristina Santos, la qual va guanyar en 2019.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha afirmat que “és un privilegi per a la ciutat comptar amb l’esforç, la il·lusió i l’empenyiment per apostar i promoure una cosa tan necessària i vital com és la poesia”. A més, Ruiz ha agraït la Barraca “per tantíssimes aportacions i investigacions per a la nostra cultura, per l’arxiu històric del Grau i per totes les activitats i exposicions que desenvolupen”.

Així mateix, l’edil també ha felicitat i donat les gràcies als tres protagonistes de la gala “per omplir la vetlada de versos plens de sentiments, de colors verds i blaus i de sabor de mar, de sabor a Grau”. L’acte de lliurament ha culminat la Setmana Cultural del Grau després de 10 dies amb música, exposicions i activitats familiars.