Romà Bernad i Negre

Publicat per Romà Bernad i Negre   //   Autors  //  Comentaris tancats a Romà Bernad i Negre     

Lloc i any de naixement

 • Figueroles, 1970

Nom complet

 • Romà Bernad i Negre

Nom de ploma

 • Romà Bernad i Negre. Poeta de l’Alcalatén.L’autor


Ressenya biogràfica

Romà Bernad i Negre (Figueroles, l’Alcalatén, 1970) és graduat social i poeta. També escriu prosa. La seua trajectòria professional s’esdevé en l’àmbit de l’empresa privada. Col·labora assíduament en publicacions de la seua comarca, l’Alcalatén, com el «Butlletí de Llucena» i el «Butlletí l’Arc» de Figueroles, amb poemes i articles. També en programes de festes. Ha pres part en obres de caire col·lectiu, com ara els llibres «Llucena. Una història de l’Alcalatén», coordinat per l‘historiador Joaquim Escrig, i «La Llucena masovera», on té publicat el relat «El temps de la sega. Una història de postguerra als masos de Llucena». És membre d’El Pont Cooperativa de Lletres. També ha participat en el l’obra col.lectiva «Ponts suspensius», d’Onada Edicions, escrita per autors d’El Pont. Ha estat guardonat en diferents premis literaris. Des del 2004 ha escrit i recitat en actes i exposicions dedicats a diversos artistes plàstics que han exposat llur obra arreu de la província de Castelló. El llibre «Veredicte», publicat per l’editorial Germania l’any 2014 és el seu primer poemari.

L’obra


Obra publicada

 • «Veredicte», editorial Germania, Alzira 2014

Obra col·lectiva

 • «Llucena. Una història de l’Alcalatén» (poemes), a cura de Joaquim Escrig
 • «El temps de la sega. Una història de postguerra als masos de Llucena», dins el llibre de poemes i relats «La Llucena masovera»
 • Poemes al «Butlletí de Llucena» (Butlletí informatiu del C.I.T.)
 • «Butlletí l’Arc», de Figueroles
 • «Sempreviva», dins de «Ponts suspensius», Onada Edicions, 2013

Col·laboracions puntuals en mitjans de comunicació

 • Onda Cero (2011)
 • Mediterráneo
 • Levante de Castelló

Referències


 • Des de l’any 2004, ha estat col.laborador habitual als recitals celebrats al “Cau de l’Art” de Llucena, per als quals ha compost i recitat versos, i fet músiques, dedicats als artistes que allí han exposat.

Enllaços d’interès

Ressenyes

Guardons

Premis literaris i altres guardons


Altres referències al web

PDF   ·   Versió imprimible

Tancat als comentaris.

Enllaços relacionats

Tots els autors