Entitat i identitat

 

Qui som


El Pont Cooperativa de Lletres és una entitat de caràcter intercomarcal que associa escriptors/es i estudiosos/es de la literatura de la Plana, l’Alcalatén, el Maestrat i els Ports, amb l’objectiu de difondre l’activitat literària en llengua catalana al nostre territori.

Els objectius de l’entitat són:

 • 1. Impulsar, desenvolupar, coordinar i divulgar l’estudi i activitat literària en llengua catalana.
 • 2. Sensibilitzar la societat envers el fet cultural en totes les seues dimensions.
 • 3. Col.laborar amb les institucions oficials i amb altres entitats i associacions amb objectius semblants en l’organització, promoció i difusió d’activitats culturals.
 • 4. Defensar els conceptes de pau, llibertat, democràcia i tolerància com a suports fonamentals de la cultura, de la societat i de la relació entre els pobles.

Junta directiva


El Pont Cooperativa de Lletres va nomenar, en la darrera assemblea general, una junta gestora a fi de coordinar el seu procés constituent. Actualment, formen aquesta junta:

Presidenta

Secretària

Tresorera

Vocals

Consell editorial


Editen aquest web:

El Pont Cooperativa de Lletres no subscriu necessàriament les opinions expressades pels autors dels articles, encara que aquests autors formen part de l’associació. El Pont no es fa tampoc responsable dels comentaris a cada article i es reserva el dret de suprimir-los si d’alguna manera resultaren ofensius o denigrants contra persones físiques o jurídiques.

Seu


Aula Museu Carles SalvadorL’Aula Museu Carles Salvador és la la seu d’El Pont Cooperativa de Lletres. Situada a l’edifici de l’antic hospital de la Mola de Benassal, al capdamunt del nucli antic i emmurallat de la localitat, vol ser un museu que recuperi l’atmosfera familiar i escolar de Carles Salvador, on el visitant pot descobrir la intensa vida del nostre mestre, poeta i gramàtic a través d’un recorregut museogràfic contemporani. L’aula va nàixer amb l’objectiu principal de dotar la població de Benassal d’un centre de dinamització de la vida cultural i, alhora, per retre homenatge i contribuir al coneixement d’una figura cabdal de les lletres valencianes i de la innovació pedagògica del segle XX com fou Carles Salvador.

L’Aula Museu Carles Salvador pretén ser una eina pedagògica útil per desenvolupar la tasca educativa d’escoles i instituts, que permeta treballar tant la figura de Carles Salvador i la seva època com diferents conceptes directament relacionats amb la literatura i els valors de defensa de la llengua i cultura dels valencians. L’any 2002 es creà la Fundació i l’any 2004, dos anys després de la signatura de les escriptures fundacionals, es va inaugurar l’edifici situat al número 8 del carrer de la Mola com a Aula Museu. Ara mateix, és plenament operativa la seva Biblioteca i Arxiu personal de Carles Salvador i Sofia Salvador, així com el seu itinerari literari al voltant del poble de Benassal. amb 11 parades que es corresponen amb: l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció, el carrer de Cavallers, la Torre de la Presó, els xops del barranc, els portals de Sant Roc i Sant Cristòfol, el carrer del Loreto, el Calvari, La Mola, l’escola de Carles Salvador, el pati i el jardí, que permeten als visitants gaudir dels mateixos elements contemplats per ell i, alhora, de la plasmació poètica que en feu.

El 25 de setembre de 2010 se celebrà a l’Aula Museu Carles Salvador la primera assemblea d’El Pont Cooperativa de Lletres. Des d’aleshores és la seu oficial de l’entitat.

Logotips

Darrers apunts dels blogs

 • El cant i el ball de la muntanya

  Irene Solà, Canto jo i la muntanya balla Barcelona, Anagrama, 2019 ("Llibres Anagrama", 61)Canto […]

 • En aquell arbre ens reconeixem.Ens abriga la nuesala tendra tremolorde la fulla que resisteix.

 • Petites necessitats, 75

  Aquest confort fred quan toques el vent de tardor. El sol que, de puntetes, camina i no s'esvera […]

 • ENTREVISTA A DAVID CASTILLO

  David Castillo (Barcelona, 1961) ha combinat la creació literària amb el periodisme des de finals […]

 • Petites necessitats, 74

  De fa temps no parles, no. Però emmudida et vaig memoritzar la veu. Com una òrfena en la […]

 • Petites necessitats, 73

  El BollulloTens el cor d'arena negra, menuda, feta pols i als vents me balles. No tens boca, però […]

 • Petites necessitats, 72

  Las TeresitasNo existeix un estiu perenne, malgrat tota la sorra que se'm cola entre els dits dels […]

Tots els blogs dels autors