Entitat i identitat

Qui som

El Pont Cooperativa de Lletres és una entitat de caràcter intercomarcal que associa escriptors/es i estudiosos/es de la literatura de la Plana, l’Alcalatén, el Maestrat i els Ports, amb l’objectiu de difondre l’activitat literària en llengua catalana al nostre territori.

Els objectius de l’entitat són:

  • 1. Impulsar, desenvolupar, coordinar i divulgar l’estudi i activitat literària en llengua catalana.
  • 2. Sensibilitzar la societat envers el fet cultural en totes les seues dimensions.
  • 3. Col.laborar amb les institucions oficials i amb altres entitats i associacions amb objectius semblants en l’organització, promoció i difusió d’activitats culturals.
  • 4. Defensar els conceptes de pau, llibertat, democràcia i tolerància com a suports fonamentals de la cultura, de la societat i de la relació entre els pobles.

Junta directiva

El Pont Cooperativa de Lletres va nomenar, en la darrera assemblea general, una junta gestora a fi de coordinar el seu procés constituent. Actualment, formen aquesta junta:

Presidència

Secretariat

Tresoreria

Vocalies

Consell editorial

Editen aquest web:

El Pont Cooperativa de Lletres no subscriu necessàriament les opinions expressades pels autors dels articles, encara que aquests autors formen part de l’associació. El Pont no es fa tampoc responsable dels comentaris a cada article i es reserva el dret de suprimir-los si d’alguna manera resultaren ofensius o denigrants contra persones físiques o jurídiques.

Seu

L’Aula Museu Carles Salvador és la la seu d’El Pont Cooperativa de Lletres. Situada a l’edifici de l’antic hospital de la Mola de Benassal, al capdamunt del nucli antic i emmurallat de la localitat, vol ser un museu que recuperi l’atmosfera familiar i escolar de Carles Salvador, on el visitant pot descobrir la intensa vida del nostre mestre, poeta i gramàtic a través d’un recorregut museogràfic contemporani. 

L’aula va nàixer amb l’objectiu principal de dotar la població de Benassal d’un centre de dinamització de la vida cultural i, alhora, per retre homenatge i contribuir al coneixement d’una figura cabdal de les lletres valencianes i de la innovació pedagògica del segle XX com fou Carles Salvador.

L’Aula Museu Carles Salvador pretén ser una eina pedagògica útil per desenvolupar la tasca educativa d’escoles i instituts, que permeta treballar tant la figura de Carles Salvador i la seva època com diferents conceptes directament relacionats amb la literatura i els valors de defensa de la llengua i cultura dels valencians. L’any 2002 es creà la Fundació i l’any 2004, dos anys després de la signatura de les escriptures fundacionals, es va inaugurar l’edifici situat al número 8 del carrer de la Mola com a Aula Museu. Ara mateix, és plenament operativa la seva Biblioteca i Arxiu personal de Carles Salvador i Sofia Salvador, així com el seu itinerari literari al voltant del poble de Benassal. amb 11 parades que es corresponen amb: l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció, el carrer de Cavallers, la Torre de la Presó, els xops del barranc, els portals de Sant Roc i Sant Cristòfol, el carrer del Loreto, el Calvari, La Mola, l’escola de Carles Salvador, el pati i el jardí, que permeten als visitants gaudir dels mateixos elements contemplats per ell i, alhora, de la plasmació poètica que en feu.

El 25 de setembre de 2010 se celebrà a l’Aula Museu Carles Salvador la primera assemblea d’El Pont Cooperativa de Lletres. Des d’aleshores és la seu oficial de l’entitat.

0
    0
    La teua cistella
    El carret és buitTornar a la botiga