Josep Manuel San Abdón

Lloc i any de naixement

 • Benicarló, 1955

Nom complet

 • Josep Manuel San Abdón Queral

Nom de ploma

 • Josep Manuel San Abdón

L’autor

Ressenya biogràfica

Josep San Abdón (Benicarló, 1955). És llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de València. Ha exercit com a professor de Llengua i Literatura a l’ensenyament secundari i ha estat membre fundador de les revistes literàries Llombriu (1978) i Passadís(1987).

Ha publicat els llibres Li hauria d’haver dit alguna cosa (Ajuntament de Benicarló, 2003), Manuel Milián Mestre. Resum biogràfic (Onada Edicions, 2017), i, conjuntament amb els professors Lluís Meseguer i Manel Garcia Grau, l’antologia poètica Poetes del nord (Universitat Jaume I, 1992). Així mateix, ha col·laborat amb articles de crítica literària en diverses revistes especialitzades i en llibres col·lectius. I també ha escrit el pròleg de llibres de diversos autors.

Ha estat guardonat amb el Premi Joan Fuster de Narrativa de l’Ajuntament d’Almenara (1993); amb el segon premi en l’XI Concurs de Narrativa de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó (1994), i ha rebut el premi literari d’autors benicarlandos (2003).

És col·laborador dels mitjans Saó, 3×4.Info, La Veu de Benicarló, La Calamanda i Caràcters. També ho ha fet en el diari Avui, el setmanari El Temps i en Ràdio SER–Maestrat i Ràdio Benicarló.

L’obra

Obra publicada

 • «Li hauria d’haver dit alguna cosa». Benicarló. Ajuntament de Benicarló. 2003
 • «Els dies gloriosos», Benicarló. Onada, 2018

Treballs d’antòleg

 • «Poetes del nord», amb Lluís Meseguer i Manel Garcia Grau, Castelló de la Plana. Biblioteca de la Universitat Jaume I. 1992.

Col·laboracions en premsa periòdica i/o especialitzada

 • Saó
 • 3×4 Info
 • La Veu de Benicarló
 • Avui
 • El Temps
 • Ràdio SER – Maestrat

Referències

Enllaços d’interès

Guardons

Premis literaris i altres guardons