Rosabel Gumbau González

Lloc i any de naixement

 • Borriana, 1967

Nom complet

 • Rosa Isabel Gumbau González

Nom de ploma

 • Rosabel Gumbau González

L’autor

L’obra

Ressenya biogràfica

Rosabel Gumbau González és professora d’educació secundària i batxillerat a Borriana. Ha treballat també en l’àmbit de la traducció i la correcció de textos, en la gestió de recursos culturals i  en el management de grups musicals.

Comença a publicar poemes i relats breus el 2007 al web literari www.relatsencatala.cat sota el pseudònim Dolça Parvati i Ingràvids (amb el relataire Franz Appa, pseudònim de l’escriptor reusenc Eduard López Mercadé) i en d’altres experiències creatives. En l’esmentad lloc web guanya i convoca diversos reptes literaris tant en poesia com en narrativa breu. Amb alguns dels relataires de relatsencatala.cat és seleccionada per a participar en la 2a edició de Poemes Il·lustrats de Premià de Dalt, on aporta el poema Blues del deure no acomplert.

Del 2008 al 2012 administra  els blocs literaris Esdrúixola flor (poesia) i Les quatre pors (relats), al temps que participa en diverses obres col·lectives d’autoedició a Internet, com ara el recull de relats fantàstics Relats per a llegir amb una sola mà i Contes de fantasmes (publicat a Bubok).

És membre de l’associació El pont cooperativa de lletres. Amb diversos autors d’aquest col·lectiu participa en el recull Un pont sobre el meridià amb el relat intitulat Acords de família (Onada edicions, 2012). Un any després, amb la mateixa editorial, coordina la publicació del llibre Ponts suspensius, on publica Sota el pont de Lió, relat que inclou un poema del poeta castellonenc Josep Porcar.

Des de l’any 2011 participa en diverses edicions dels monogràfics de la colla castellonenca Rebombori amb articles, poemes i relats breus. També és l’autora de la crítica de la la falleta del CEIP Penyagolosa de Borriana des del 2014.

En l’àmbit musical ha estat mànager de grups valencians com Dropo i Urbàlia Rurana. En l’àmbit discogràfic ha participat en projectes com els discos  Tirant de Rock i Tirant de Folk (selecció i pròlegs), el disc solidari Voz callejera (cors i rap) i el disc Sempre que estaves sola de Doctor Dropo (Microscopi, 2018, revisió lingüística).

El cantautor castellonenc Artur Álvarez va musicar el seu poema intitulat Caus al disc Entre versos i pinzells contemporanis (Audiovisuals de Sarrià, 2013). El mateix artista musica la lletra Cançó de bressol per a l’infant nàufrag, que forma part del disc La mar (disponible en plataformes musicals). També el grup de música tradicional Urbàlia Rurana ha inclòs una lletra de l’autora, les Seguidilles de la brisa, al disc De tornada a les ribes (Mésdemil, 2017).

Recentment ha participat en el llibre homentatge a Joan Fuster Fusteries del pont (DD. AA, Edicions el Pont 2022) amb el relat El so de les esferes.

 

L’obra

Obra inèdita

 • «Les hores enterques» (poesia)

Obra col·lectiva

Relat breu

 • Relats per a llegir amb una sola mà, Bubok, 2008

 • Contes de fantasmes, Bubok, 2008

 • Un pont sobre el meridià, Onada Edicions, 2012

 • Ponts suspensius, Onada Edicions, 2013

 • Fusteries del Pont, Edicions del Pont, 2022

Poesia

 • «Memòria en paper cut», Ed. A. C. Colla Rebombori, 2011

Referències

Enllaços d’interès

Guardons

Premis literaris i altres guardons

 • «Blues del deure no acomplert». Poema seleccionat al certamen «Poemes il·lustrats. II edició». Associació d’Artistes de Premià de Dalt i Poetes de relatsencatala.cat. Poema i·lustrat per Francesc Puig.
0
  0
  La teua cistella
  El carret és buitTornar a la botiga