Nova edició del Premi de Narrativa Escolar «Vicent Marçà»

Vicent Marçà

Aquest matí s’ha presentat aquest matí la setena edició de Premi de Narrativa Escolar “Vicent Marçà”. El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Vicent Sales, acompanyat per Dolors Ibàñez, vídua de l’escriptor i mestre, i Pere Duch, representant a la comissió cívica i i de l’organització d’aquest concurs, han recordat la importància del llegat d’aquest professor, escriptor, amant del teatre i pedagog. El concurs, que pretén incentivar la creativitat literària en els infants, va dirigit als alumnes del tercer cicle de primària de tots els centres educatius de la ciutat de Castelló. El regidor ha destacat el treball de la família de Marçà i de les diverses entitats i persones involucrades, i ha afegit que l’Ajuntament continuarà recolzant el premi i garantirà una cobertura informativa per a contribuir a l’èxit del certamen.

Ibàñez ha expressat el seu “agraïment a l’Ajuntament de Castelló i a la regidoria de Cultura per col·laborar amb aquest premi que reuneix les tres coses que més li agradaven a Vicent, com eren els xiquets i xiquetes, l’escriptura i la promoció del valencià”. També ha volgut destacar “la implicació del professorat en la posada en marxa i consolidació d’aquest concurs. I també la dels col·lectius de defensa del valencià, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, la Federació Escola Valenciana, la llibreria Babel i l’Editorial Bromera”.

Més de 2.500 participants
Pere Duch ha recordat que el tema de la redacció d’aquests contes és lliure i que el termini màxim de presentació dels treballs dels xiquets i xiquetes de Castelló finalitzarà el pròxim 14 de novembre. Al llarg del mes de març de 2012 es coneixerà el nom dels premiats i premiades. Duch ha insistit en l’èxit d’un concurs que “compta amb la participació d’una vintena d’escoles de la ciutat de Castelló i uns 500 alumnes i alumnes de mitja, cada any. Des que es convoca, fa set anys, han sigut més de 2.500 els escolars que han participat i quasi 200 els que han vist publicades les seues obres en els diferents llibres editats. I això tenint en compte que es tracta d’un concurs d’àmbit estrictament municipal”.

0
    0
    La teua cistella
    El carret és buitTornar a la botiga