Manifest d’El Pont Cooperativa de Lletres per una Ràdio Televisió Pública dels valencians

El Pont Cooperativa de Lletres, associació d’escriptors de les comarques de Castelló, manifesta el seu rebuig a la decisió del govern valencià de tancar la Ràdio Televisió Valenciana i dóna suport als actes de protesta promoguts pels treballadors de la corporació.

No compartim la idea que l’eliminació d’un mitjà comunicatiu públic ajude, de cap manera, a la recuperació econòmica d’un país. És evident i constatable que l’acció administrativa i política portada a terme per la Generalitat els darrers anys, ha dilapidat el benestar i el patrimoni material i cultural del País Valencià.

També condemnem la gestió i els procediments absolutistes imposats a la RTVV, que durant dues dècades ha suposat la manipulació partidista de la programació televisiva, la censura de tot aquell àmbit desafecte a la política dels governants i, encara pitjor, el despreci als elements essencials de la nostra entitat com a valencians: la història, la cultura, la llengua. Els escriptors, els músics, els artistes, els intel·lectuals que més han contribuït a la consciència dels valencians com a poble, han estat ocultats de manera prevaricadora, mentre s’ha malgastat quantitats econòmiques escandaloses en projectes que només afavorien alguns i perjudicaven els interessos de tots els ciutadans. La literatura en valencià dels nostres autors, clàssics i contemporanis, mereix per fi un canal que es preocupe de promoure-la, des del compromís divulgatiu i la voluntat didàctica.

Reclamem, per tant, l’existència d’una televisió i d’una ràdio públiques, plurals, vehicle indiscutible de la nostra llengua i fidels a la identitat del País Valencià.

NO al tancament de RTVV.