L’hotel NH Mindoro de Castelló de la Plana acollirà la presentació del llibre «La memòria del sabor», de Joan Garí, que estarà acompanyat pel fotògraf Ramon Usó, el cuiner Miguel Barrera, el gestor cultural Jesús Broch i l’editora Laia Climent. L’acte se celebrarà el dimecres 16 de març a les 19h. «Aquest llibre és un autoretrat. Un autoretrat amb aliments, o a través dels aliments, que és una manera civilitzada de definir-se», explica Garí. «La memòria del sabor» és un homenatge a la cuina valenciano-catalana i a sa mare, un viatge a la infantesa amb els plats que més el plauen:
En matèria de cuina, sóc un fanàtic. M’agraden els sabors tradicionals, les receptes anyenques, els plats ancestrals del meu país. Sent una adhesió incondicional cap als aliments i la manera de cuinar-los que han format part sempre, des que tinc memòria, de la meua cuina materna. No cal que us confesse que la meua mare és una cuinera excepcional: igual que em va ensenyar la llengua que ara escric, em va transmetre algunes nocions bàsiques sobre el menjar, que és una funció que no consisteix només en alimentar-se. Si engolírem teca exclusivament per a nodrir-nos, un dels plaers més inenarrables de la vida no existiria. Però, per sort, menjar és un conjunt de sensacions que depassa la mera virtualitat biològica. Menjar és cultura i civilització, bellesa i art, música i literatura.