jornades-concres-1937

Castelló acull les Jornades sobre el II Congrés Internacional d’Escriptors en Defensa de la Cultura (1937)

Quatre jornades de debat sobre aquell congrés del 4 de juliol de 1937 celebrat a València, aleshores capital de la República espanyola, que va comptar amb 200 delegats provinents de 30 països i amb la presència d’intel·lectuals com Bertolt Brecht, Nicolás Guillén, André Malraux, Ilya Ehrenburg, Pablo Neruda, Octavio Paz o Tristan Tzara, entre altres. 

En el 80è aniversari d’aquell congrés, Castelló serà ara la seu de les Jornades sobre el II Congrés Internacional d’Escriptors en Defensa de la Cultura (1937), Cultura i memoria històrica, vinculades als actes impulsats per la Generalitat Valenciana a València, Alacant i Castelló de la Plana, com a proposta d’història de la cultura, la literatura i les arts i com a espai de reflexió sobre els valors de la pau i el progrés de la societat contemporània. Estan organitzades per la Universitat Jaume I en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló, i se celebraran al Teatre del Raval, el Menador Espai Cultural i la Facultat de Ciències Humanes i Socials de la Universitat Jaume I. 

La defensa de la cultura significava intel·lectualment la defensa de l’humanisme que lluitava contra el feixisme per la reconquesta de la dignitat humana i de la llibertat dels pobles, que implicava també aleshores la defensa de cultura de les nacions sense estat. Un assumpte que, avui dia, no deixa de ser de primer ordre a tots els nivells.

Podeu descarregar ací el trítpic que informa de les matèries d’exposició i debat.