Honori Planell

Lloc i any de naixement

  • La Ribera de Cabanes, 1947

Nom complet

  • Honori Planell i Rubio

Nom de ploma

  • Honori Planell

L’autor

Ressenya biogràfica

Honori Planell i Rubio és Mestre de Primera Ensenyança i Llicenciat en Filosofia i Lletres (Secció de Pedagogia). Aquelles il·lusions primeres per canviar el món mitjançant l’educació –propi de la generació de la transició– l’impulsaren a participar en els moviments de renovació pedagògica. No satisfet, s’implicà en el sindicalisme, en la política i en l’associacionisme veïnal. Amb la jubilació de mestre –la seua professió des de sempre– i les lectures poètiques, sobretot l’obra de Vinyoli i uns versos de Manel Garcia Grau («Sigueu realistes: no li demaneu a la poesia / allò que és possible»), l’impulsaren a versar, que ha resultat ser la seua ‘professió’ de jubilat, el seu capficament.

Amb el neguit de millorar la seua jove ploma i perquè l’escriptura li ofereix una necessària catarsi s’ha endinsat a escriure per escriure. Però, evidentment, la trobada amb altres poetes es va fer inajornable: sessions poètiques de Poetas sin Sofá, recitals en el Dia Mundial de la Poesia a Castelló, Jam a la Fira del Llibre de Castelló, recitals poètics organitzats per Verba Manet, converses personals amb poetesses. 

Amb la pandèmia, la seua veu, paradoxalment, s’hi va fer més extensa: una col·lecció de vídeos publicats a YouTube (YouTube Honori Planell), sobretot Poesia de la pandèmia per un món millor, van veure la llum; així com nombroses referències a Facebook (Facebook Honori Planell). 

Aleshores, per què no publicar en paper? Després de presentar alguns poemaris a concursos poètics, l’editor dels Premis de Poesia Torre de Piles, li va donar força perquè publicara el llibre que hi havia presentat –no havent-hi estat premiat– perquè els havia agradat: Fruita de tardor, Edicions del Sud, 2023.

L’obra

Obra publicada

Referències

Enllaços d’interès

0
    0
    La teua cistella
    El carret és buitTornar a la botiga