El Pont Cooperativa de Lletres, foto de Grup

Ser Pont

La funció principal d’un pont no és altra que unir allò que està separat superant un obstacle. Aquest PONT que nosaltres tractem de fer respecta al màxim el simbolisme d’aquesta definició; unir i salvar obstacles és el que ens ha mogut a  crear El Pont Cooperativa de Lletres.

Sota aquesta “marca” ens agrupem una quarantena d’escriptors de les comarques del nord valencià. Poetes, narradors, assagistes, crítics i lletraferits en general de La Plana, del Maestrat, dels Ports i de l’Alcalatén hem decidit lligar impulsos, esforços i propostes per tal de fer-nos més visibles, més presents en aquesta societat que sovint ens desconeix quan no ens ignora.

Tots nosaltres tenim en comú tres coses, com a poc: una adscripció geogràfica concreta, la consciència de ser escriptors i l’ús i defensa de la nostra llengua com a mitjà d’expressió literària i cultural. És des d’aquests paràmetres que volem presentar-nos en societat i d’acord amb ells ens hem compromès a actuar. De moment, això es concretarà en tres línies d’actuació principals:

  • Recolzament: L’escriptor, del seu natural, acostuma a ser un treballador solitari que necessita, però, del contacte amb d’altres escriptors. Aquest és un punt bàsic de El Pont Cooperativa de Lletres ; respectar la necessària solitud del creador i, al mateix temps, garantir els contactes, els intercanvis i el recolzament que necessitem en determinats moments.
  • Fer-nos presents: És un fet constatable la gran quantitat de persones de les nostres comarques escrivint, publicant i guanyant premis al llarg i ample de tot el nostre domini lingüístic. Paral·lelament, la gent que escrivim resultem invisibles per a la resta de la nostra societat. Adquirint personalitat jurídica esperem lluitar contra la marginalitat i fer-nos presents com a col·lectiu tant a casa nostra com a l’exterior.
  • Expandir les lletres: Hi ha moltes zones, especialment a les nostres comarques, impossibilitades de promoure i dur a terme activitats literàries. La magnitud de les poblacions impossibiliten la rendibilitat de les propostes culturals. Des de El Pont Cooperativa de Lletres, volem recolzar la penetració cap a l’interior de la presència de la nostra llengua i la nostra cultura i ens posarem al costat de tots aquells, municipis o entitats culturals interessats en promoure actes d’aquesta mena.

Ben entès que aquests tres objectius no són ni exclusius ni excloents, que tal com anem caminant trobarem altres “ponts” per promoure i altres possibilitats a oferir. Mentrimentres, oberts i plurals, ací estem i ací estarem!

1 comentari a “Ser Pont”

Els comentaris estan tancats.

0
    0
    La teua cistella
    El carret és buitTornar a la botiga