El Pont col·labora en la “vetlada viterària” organitzada per l’associació el Torrelló d’Almassora.

portadaEl dijous 12 de desembre, a les 21.30 hores, una representació d’escriptors i escriptores d’El Pont Cooperativa de Lletres, invitats per l’Associació Cultural El Torrelló d’Almassora, va assistir a la Sala del Llaurador (Caixa Almassora), per col·laborar amb una interessant “vetlada viterària”, organitzada per l’associació almassorina, amb l’objecte de maridar poesia i vi de la terra, amb la presència del viticultor Vicent Flors, de les vinyes del Clotàs (les Useres).

En primer lloc, la presidenta d’El Torrelló, Sabina Avellana, va presentar l’acte; seguidament va ser el president d’El Pont Cooperativa de lletres, Vicent Jaume Almela, qui va dedicar unes paraules a explicar els objectius de la Cooperativa de Lletres; tot seguit intervenia el viticultor Vicent Flors, amb la presentació del primer vi; després l’audició del recitat i la cançó d’un poema i així successivament en els tres vins presentats: Flor de Clotàs, Clotàs i Clotàs M, amb els seus trets, característiques, sabors i olors, relacionant-los amb els poemes seleccionats per la cantant Rosa Burdeus, també vilatana d’Almassora, acompanyada a la guitarra per Carlos Ferraces.

Deprès de cada interpretació musical i mentre els assistents feien un tast del vi corresponent, escriptors d’El Pont contextualitzaren els poemes escollits, així ho feren Albert García (“Cancó de Mahalta” de Màrius Torres), Manel Pitarch (“Vinyes Verdes vora el mar” de Josep M. de Sagarra), Reis Lliberós (“Valset dels innocents” de Miquel Martí i Pol) i Vicent Jaume Almela (“Elogi vilatà” de Carles Salvador).

Remarquem ara l’agraïment a la presidenta i a la secretària de l’A.C. El Torrelló, Carmina Ribés i Alicia Pastor, el generós acolliment rebut; i també felicitem el nostre pontaire Albert Garcia, per la seua implicació com a mediador entre les dues associacions.