Naix Torre dels Vents ΑΕΡΗΔΕΣ, revista sobre cultura grega editada per la Universitat Jaume I

La revista està dirigida pel professor Rubén Montañés en representació de l’Associació Catalana de Neohel·lenistes. La capçalera ΑΕΡΗΔΕΣ / TORRE DELS VENTS al·ludeix al cèlebre monument de l’Antiguitat que es conserva a l’Àgora Romana d’Atenes. La revista aspira estar «oberta a tots els vents», i vol acollir aportacions de tota procedència i naturalesa, sempre dins el camp del neohel·lenisme i la cultura de la Grècia moderna i contemporània. A manera de joc visual amb l’estructura octogonal d’aquell monument, la revista tindrà vuit seccions:

 • Assaig. Articles escrits ex professo per a la revista.
 • Ressenyes i notícies de novetats literàries i culturals esdevingudes a Grècia, Xipre o qualsevol lloc de l’Hel·lenisme.
 • Noticiari del món literari i artístic neogrec.
 • Entrevistes.
 • Música, teatre, cinema, fotografia, pintura.
 • Revista de revistes. Traduccions d’articles de publicacions periòdiques gregues.
 • Traduccions literàries.
 • Espai per a la creació.

L’Associació Catalana de Neohel·lenistes va ser fundada el 2006, amb la finalitat de donar a conèixer a casa nostra la literatura i en general la cultura de la Grècia moderna. Durant més d’una dècada, l’ACNH ha ofert als seus socis i a tot el públic interessat activitats molt nombroses i molt variades en el camp del neohel·lenisme: cicles de conferències, taules rodones, recitals, concerts, etc.

Ara, l’ACNH posa en marxa una revista digital dedicada a la cultura neogrega en qualsevol dels seus aspectes, per tal de fer arribar a un públic més ampli la seva difusió i coneixement.

0
  0
  La teua cistella
  El carret és buitTornar a la botiga