Edicions 96 publica el llibre de poemes «Una cadira en la boira» de Marta Vilardaga

Va ser l’obra guanyadora de la vint-i-cinquena edició del Certamen de Poesia Marc Granell d’Almussafes 2021

Fa un any que Marta Vilardaga Vila va guanyar el XXV Certamen de Poesia Marc Granell d’Almussafes amb Una cadira en la boira. S’acaba de publicar a la Col·lecció Razef d’Edicions 96. Una cadira en la boira és una imatge real que la poeta va observar a Culla, al Maestrat, un dia humit i fred de tardor, una cadira sola envoltada de camps i d’arbres que s’entreveia enmig de la boira. A partir d’aquesta visió van començar a néixer poemes que juguen amb la plasticitat de la boira, el seu estaticisme fosc, els seus moviments d’ombra i llum, de record i desmemòria, de pèrdua i trobament, de mort i naixement, de dol i renaixement. 

La boira, un element estretament lligat a les tardors i als hiverns a casa seva, a la Plana de Vic, un rostre fidel que amaga el paisatge i a nosaltres, però que tard o d’hora s’aixeca i ens descobreix la llum i allò que ocultava. Sota el seu vel, el paisatge i nosaltres canviem com el pas del temps que ens afaiçona per dins i per fora. Com versa el poema proemial, a vegades, podem viure del desig que claregi, i vestir les boires de lluita i esperança.

Podeu saber-ne més a la pàgina del llibre del blog de l’autora.

0
    0
    La teua cistella
    El carret és buitTornar a la botiga