Darrers poemes. Albert Garcia Pascual

Títol: Darrers poemes
Autor: Albert Garcia Pascual
Any: 2023
Enllaç de descàrrega: EPUB | PDF

Entre el 4 de març de 2015 i el 3 d’octubre de 2022, data de la seua sobtada mort, Albert Garcia Pascual va inundar de versos les seues —i les nostres— xarxes socials. Amb freqüència diària, va anar publicant els seus poemes en Instagram, Facebook i Twitter i els va anar agrupant en poemaris virtuals consecutius.

Només dos d’aquests poemaris van arribar a ser editats en forma de llibre: Albes (2019), en paper, i Breu quadern de blaves solituds, petites desolacions i rebel·lies quotidianes (2021), en format electrònic. En ambdues ocasions, Albert va preparar una tria personal dels seus poemes i els va revisar conscienciosament.

Aquesta edició electrònica dels seus Darrers poemes té un caràcter molt diferent. Inclou la totalitat dels onze poemaris publicats en línia per Albert entre agost de 2020 i octubre de 2022, sense fer-ne cap selecció ni introduir-hi cap canvi, tret de corregir alguna petita errata. Són vuit-cents cinquanta-set poemes que s’han recollit de les xarxes mitjançant un procediment informàtic automatitzat, amb l’única intenció de preservar-los i fer-los més accessibles a qui vulga llegir-los.