Presentació de LA TEMPESTA CONTRA LES ROQUES, poesia i memòria d’Albert Garcia Pascual

L’obra serà presentada i recitada diumenge 7 de maig a les 18.30 hores a la 39a Fira del Llibre de Castelló

El Pont Cooperativa de Lletres presenta l’obra col•lectiva LA TEMPESTA CONTRA LES ROQUES. POESIA I MEMÒRIA D’ALBERT GARCIA PASCUAL. Serà diumenge 7 de maig, a les 18.30h, darrera jornada de la 39a Fira del Llibre de Castelló (plaça Hort dels Corders). La presentació anirà a càrrec de Carles Bellver, escriptor autor del prefaci de l’obra i amic de Garcia Pascual, a qui acompanyarà la presidenta de l’entitat, Aina Garcia-Carbó.

La tempesta contra les roques és una obra col·lectiva il·lustrada, literàriament heterogènia, de caràcter sobretot líric, propiciada per l’amistat i l’estima a l’escriptor castellonenc Albert Garcia Pascual (1967-2022), la mort sobtada del qual, la passada tardor, va deixar oberta una profunda ferida. Vint escriptors i escriptores d’El Pont Cooperativa de Lletres posen agulla i fil a somnis, malsons i desvetllaments del poeta i hi dialoguen, a mode de rèplica, amb poemes que Garcia Pascual va escriure la darrera dècada, la majoria a la xarxa i fins avui inèdits. Més que no una antologia a l’ús, aquest recull a tot color conforma un poemari unitari i unànime que amb un homenatge rescabalador de la seua figura vol esdevenir, alhora, cant de vida i pont d’esperança i de resistència. Tempesta, com Albert, contra les roques.

L’obra recull la selecció d’una vintena de poemes de l’Albert Garcia, amb els quals dialoguen tants altres més dels poetes Josep Lluís Abad, Vicent Jaume Almela, Artur Àlvarez, Joan Andrés Sorribes, Carles Bellver Torlà, Aina Garcia-Carbó, Susanna Lliberós, Isabel Marín, Pasqual Mas i Usó, J. Rafael Mesado, Rosa Miró Pons, Imma Monlleó, Manel Pitarch, Josep Porcar, Isabel Ribes, Vicent Sanz, Maties Segura, Josep Usó Mañanós i Marta Vilardaga.

Tot seguit, al voltant de les 19.00h, se celebrarà el recital ALBERT GARCIA PASCUAL EN VEU ALTA, en el qual El Pont Cooperativa de Lletres retrà homenatge a l’escriptor castellonenc, per part dels i de les participants en l’obra col·lectiva..

0
    0
    La teua cistella
    El carret és buitTornar a la botiga