Joeliki. 10 historietes per a O Papagaio. Maties Segura

Títol: Joeliki. 10 historietes per a O Papagaio
Autors: Maties Segura i Abraham Carreiro
Any: 2023
Llicència: CC BY-NC-SA 4.0
Enllaç de descàrrega: joeliki-10-historietes.pdf

El llibre Joeliki. 10 historietes per a O Papagaio reuneix els deu relats curts de Maties Segura —il·lustrats per Abraham Carreiro— que es van publicar originàriament en gallec en la revista “da xente miúda” O Papagaio en 2021-2022, amb periodicitat mensual. La publicació d’aquestes historietes era una forma de celebrar l’efemèride dels deu anys de l’aparició en gallec del primer llibre de la sèrie Xoeliki, as aventuras dun ciberpirata (Sotelo Blanco, 2011), del qual s’han venut milers d’exemplars.

La saga de Joeliki conta les aventures d’un xiquet d’onze anys, menut, tímid i aficionat als videojocs, que s’enrola en l’Escola Pirata, una escola clandestina molt especial on s’ensenya informàtica a fi de formar intrèpids hackers i ajudar la Resistència Pirata a fer millor el món. Amb els valors de fons de l’ètica hacker i del programari i la cultura lliures, Joeliki i els seus companys i companyes viuen aventures trepidants, en les quals les noves tecnologies tenen un paper principal.

Ara, Abraham Carreiro i Maties Segura, coautors de la saga de Joeliki, ofereixen gratuïtament el llibre 10 historietes per a O Papagaio en català, publicat amb una llicència Creative Commons que autoritza la seua difusió, còpia i reutilització sense fins comercials. I estem de sort, perquè les divertides aventures d’aquestes historietes, farcides de robots, intel·ligències artificials, magicphones, hackers i moltes més coses del món informàtic, podem gaudir-les com un aperitiu gustós que precedeix l’eixida en català del nou llibre de les aventures de Joeliki, El revers de Funworld, disponible ben prompte.

0
    0
    La teua cistella
    El carret és buitTornar a la botiga