Miquel Torres guanya el Premi Llavor

Miquel Torres

L’escriptor castellonenc Miquel Torres va estar guardonat anit amb el Premi Llavor de Lletres de Creació Literària. El certamen està organitzat per La Fura, el setmanari informatiu de més tiratge de Catalunya, i rep el patrocini de la Fundació Ferrer Sala Freixenet. Actualment, els Premis Llavor de Creació Literària són els premis de relat curt més ben dotats en llengua catalana; en aquesta edició, es van presentar un total de 115 obres, provinents de tots els territoris de l’àmbit lingüístic català.

L’acte de lliurament dels Premis Llavor va tindre lloc anit, al Saló Reial de Caves Freixenet, a la localitat de Sant Sadurní d’Anoia. Durant la vetlada, es van lliurar dos accèssits i tres premis; Miquel Torres va obtindre, per unanimitat del jurat, el màxim guardó amb el conte titulat “Els diumenges”. Aquest guardó li va ser lliurat pel Vicepresident de la Mesa del Congrés dels Diputats, Jordi Jané.

Miquel Torres ha rebut nombrosos reconeixements per relats curts a Catalunya i al País Valencià, entre els que destaquen el Premi Drac de Narrativa organitzat per Òmnium Cultural, els premis Paraula de Narrativa Breu organitzats per UGT de Catalunya o els premis Maig de Vila-real; es dóna la circumstància que un altre relat de Miquel Torres va ser ja reconegut en la darrera edició dels Premis Llavor de Lletres. A més a més, Miquel Torres té actualment publicat un llibre de contes, “Històries de l’illa sense costes”, el qual va obtindre el Premi de Narrativa Vila d’Almassora 2007, i un dels seus contes, “El préstec”, va ser portat a l’audiovisual a través d’un curtmetratge dirigit per Ángel L. Pérez.

Font: La Vieta