Apunt 2

Diu Faura: ‘Hem fet una reflexió molt profunda sobre l’arribada d’Amazon, perquè sabem que alterarà el panorama del llibre. De fet, nosaltres ens hem reunit amb els responsables d’Amazon.es (tant del llibre imprès com del llibre electrònic) quatre vegades,des d’abans de l’estiu. Ens han fet una proposta de relació comercial que encara no hem tancat. Suposo que aviat ens posarem d’acord per signar el contracte sobre el llibre imprès. Aquesta negociació, la tenim molt avançada. En canvi, la negociació dels llibres digitals va més endarrerida.’

Amazon va proposar d’entrada als editors catalans una negociació sobre un marge comercial del 47-48% en favor seu, comenta Faura. Però la negociació final serà d’un 10%-15% menys. La majoria d’editorials han negociat sobre aquests percentatges. És el cas del Grup 62: Xavier Mallafrè, director general del grup, no ha manifestat els nombres de l’operació, però sí que era imminent la signatura del contracte sobre el seu fons imprès.

0
    0
    La teua cistella
    El carret és buitTornar a la botiga