L’UJI i l’Institut d’Estudis Catalans signen un conveni en l’àmbit de la recerca

Font La Plana al Dia

El rector de la Universitat Jaume I de Castelló, Vicent Climent, i el president de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Salvador Giner, han signat un conveni de col·laboració entre ambdues institucions per a l’intercanvi d’informació estadística en matèria de recerca, a fi de millorar el coneixement sobre l’estat de la recerca als territoris de llengua i cultura catalanes. A l’acte hi han assistit també el vicerector d’Investigació i Política Científica, Antonio Barba, i el delegat de l’IEC a Castelló, Vicent Pitarch.

L’Institut d’Estudis Catalans realitza, a petició de la Generalitat Catalana, el projecte Reports de la recerca a Catalunya, que inclou la preparació d’una sèrie d’informes periòdics sobre cada una de les àrees en què es pot dividir l’activitat científica. Per facilitar la tasca d’estudi de la recerca, l’IEC ha creat una base de dades i el portal web Meridià de l’Observatori de la Recerca, per facilitat l’anàlisi, la planificació, la coordinació i la difusió de les activitats de recerca i desenvolupament en l’àmbit dels territoris de llengua i cultura catalanes.

La Universitat Jaume I oferirà a l’IEC informació en l’àmbit de la recerca per millorar la base de dades i el portal web Meridià, com programes propis de beques predoctorals, suport intern a grups de recerca o tesis doctorals llegides, entre altres; així com facilitar els indicadors que, com a resultat de la seua activitat siguin rellevants per al sistema d’informació sobre la recerca; i fer divulgació de la tasca que fa l’Institut d’Estudis Catalans des de l’Observatori de la Recerca.

El president de l’Institut ha mostrat la seua satisfacció per la firma d’aquest conveni, que està segur obrirà noves vies de col·laboració entre ambdues institucions. A més, Salvador Giner, ha explicat que l’IEC és una acadèmia molt activa que treballa en tres àmbits: la recerca en diverses disciplines, entre les que destaca la filologia o l’arqueologia; el coneixement cívic de la ciència, amb l’organització d’exposicions i jornades de divulgació; i el foment de la ciència, amb la realització de congressos i l’edició de publicacions.

Per la seua banda, el rector de l’UJI ha mostrat partidari per que la col·laboració de la Universitat Jaume I amb l’Institut d’Estudis Catalans incloga cada vegada més àmbits, a més del de la recerca, com per exemple l’organització conjunta d’esdeveniments vinculats a la llengua i cultura catalanes.

0
    0
    La teua cistella
    El carret és buitTornar a la botiga