«O ara, o mai», homenatge a Joan Fuster al Teatre del Raval el 25 d’abril

Font: Castelló per la Llengua

En el 30è aniversari del gran aplec en commemoració de les «Normes del 32» a la Plaça de Bous de Castelló el 25 d’abril del 1982, Castelló per la Llengua homenatja l’escriptor suecà en els 50 anys de la publicació de Nosaltres, els valencians.

Castelló per la llengua ha preparat un espectacle en homenatge a Joan Fuster per al dimecres 25 d’abril del 2012 al Teatre del Raval de Castelló a les 20h. L’acte es fa en record del 30è aniversari de l’aplec que, el 25 d’abril del 1982, va reunir a la plaça de bous de Castelló desenes de milers de valencianes i valencians en commemoració del 50è aniversari de les Normes de Castelló.

Joan Fuster, un dels intel·lectuals valencians més importants del segle XX, profundament compromès amb la llengua i l’esdevenidor del nostre poble, hi va tenir un paper destacat, en aquest aplec. Enguany, a més, fa 50 anys de la publicació d’un dels seus llibres més coneguts, Nosaltres, els valencians, 90 anys del naixement i 20 de la mort. I és per això que l’acte vol lligar la memòria històrica de l’aplec a la Plaça de Bous amb el record del pensament de Joan Fuster i de la seua proposta nacional, i amb aquesta finalitat combinarà projeccions de l’aplec i del discurs que Fuster hi féu amb un repàs per la vida i les idees del de Sueca a través dels seus textos (llegits per escriptors de les comarques de Castelló) i l’actuació musical de Miquel Gil i Naia. Les entrades de l’acte es podran adquirir a la llibreria Babel de Castelló i a la seu d’Acció Cultural del País Valencià a la ciutat (C. Mare de Déu de la Balma, 1), a 5 euros o bé a 10 per les persones que vulguen col·laborar econòmicament amb el projecte.

Aquest homenatge és el primer dels actes que la plataforma Castelló per la llengua prepara per a la campanya de commemoració del 80è aniversari de les Normes de Castelló, i que culminaran amb una gran manifestació al desembre.

Adreça de l’esdeveniment al Facebook