Literatura, música i escola

set. 26, 2012   //   publicat per l’editor   //   Notícies  //  Comentaris tancats a Literatura, música i escola     
Informa: Les autores / e-ducalia.com

Marina Niubó Villalba (Onda), mestra de música i psicopedagoga, i Neus López Clavel (El Puig), il·lustradora, han unit les seues passions professionals i acaben de publicar dos llibres dedicats a l’educació musical per a xiquets. Educàlia (www.e-ducalia.com) ha editat el seu treball.

«Contes musicals: Les famílies d’instruments» és un recull de quatre contes, dedicats, cadascun d’ells, a una família d’instruments: Percussió, Vent, Corda i Elèctrics. Els seus arguments cohesionen els valors com la diversitat, el respecte, la cooperació i l’amistat, amb la naturalesa de cada família d’instruments i la informació pedagògica adient a la edat dels xiquets (entre 8 i 12 anys). Les il·lustracions mostren de forma divertida, agradable i amb colors vius, els diferents instruments que anem coneixent. En paraules de les autores, és «un llibre molt versàtil, perquè es pot emprar com a llibre de lectura a casa, per a lectura col·lectiva al col·legi o com a manual didàctic complementari a l’aula de música».

L’altre volum, «Creix amb la música-3», és un llibre de text de música per a 3er de primària. Les seues característiques fonamentals són les tècniques cooperatives per a desenvolupar vivències musicals, així com la gradual autonomia que els xiquets van adquirint sobre destreses musicals, de relació amb el grup i d’autoavaluació. Les il·lustracions són senzilles, divertides i properes als xiquets.

Al 2013 estaran a disposició els de 4art i 5é de primària. Tot el material està escrit en valencià. Ho podeu consultar ací.

 

PDF   ·   Versió imprimible

Tancat als comentaris.

Darreres recensions

anys-llum-josep-porcar
mirada-vidre
paradís-fosques
poemari-per-a-ociosos
llagrimes-orfeu-pallares
napalm-bromera
arquitectura-de-la-ficcio-vicent-uso
incert-alberg-josep-igual
nectari-recensions
coberta
rere-la-paraula-aina
els fils de la memòria

Arxiu històric

Totes les seccions