Josep Porcar presentà “Llambreig” a Barcelona

porcar_llambreig_barcelona_02Informa: Barcelona Poesia

El poeta i periodista Josep Porcar va presentar dimecres passat el seu nou poemari Llambreig a Barcelona. El valencià, animat pels seus col·legues barcelonins, va oferir un recital conformat per una selecció de poemes inclosos en el seu llibre. El recital, que va començar a les 20.30h i es va allargar fins gairebé les 22.00h, es va dur a terme al restaurant l’Horiginal situat a Ciutat Vella i que ja fa més de deu anys que dedica una tarda a la setmana, els dimecres, a la poesia en un format de cafè-poesia.

L’editorial Tria Llibres ha estat l’encarregada de publicar aquesta edició. Miquel Tuson, el seu director editorial, també va estar present a l’acte per promocionar el poemari així com per fer una intervenció on va voler reivindicar el paper de les petites editorials que, segons considerà, són imprescindibles per difondre la cultura i la llengua en els territoris de parla catalana.

La presentació va córrer a càrrec de l’escriptor i professor Jaume Subirana qui es va declarar des del principi admirador i amic de Josep Porcar. Subirana va fer, en primer lloc, una reflexió de la poesia per, a continuació, centrar-se breument en el poeta. Respecte Porcar va dir que els seus poemes tenen la capacitat de barrejar el que se sent i el que es veu. Tampoc no va oblidar la faceta de dissenyador gràfic del valencià a qui va definir com una “ànima digitalment inquieta.”

Amb Rés de rescabalament, el poema més dur segons el poeta, va encetar el recital “a mode de catarsi” i a partir d’aquí va fer un recorregut a través de les tres parts en què es divideix el poemari: Longituds d’ona, Ranera i Empelts del llamp. Entrecreuant poemes, reflexions i experiències personals el recital va aconseguir omplir el local amb tot de personalitats relacionades amb el món de la poesia catalana.

A continuació una entrevista realitzada pel grup de periodistes Poesia Barcelona:

porcar_llambreig_barcelona_01 porcar_llambreig_barcelona_03