Dinastia, Antoni Miró

«Dues visions», dos textos inèdits de Joan Fuster (Llotja del Cànem, 3-XI-2014)

L’obra ha estat coeditada per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i la Universitat Jaume I de Castelló

dues visionEl proper dilluns 3 de novembre la Llotja del Cànem de Castelló (19h) acollirà la presentació de l’obra «Dues visions», de l’insigne pensador valencià Joan Fuster, gràcies a la coedició dels serveis de publicacions de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i la Universitat Jaume I de Castelló. Presentaran el llibre: Vicent Climent i Jordà, rector de la Universitat Jaume I, Vicent Pitarch Almela, membre de l’Institut d’Estudis Catalans, i Xavier Ferré Trill, curador de l’obra i professor de la URV.

Per primera vegada, dos textos del dietari de Joan Fuster que l’editor Joan Ballester Canals havia previst publicar i als quals la censura espanyola en denegà l’autortizació. En aquesta edició s’ofereix la totalitat del text com a volum individualitzat, format per dos apunts fusterians: «Maragall, burgès» i «Per una anàlisi del nacionalisme», que havien restat inèdits fins ara.

Més enllà d’aquestes reflexions assagístiques, que alhora esdevenen un cert model d’anàlisi historiográfica, la lectura ofereix el to revulsiu –incitador, motivador– amb què Fuster sempre orientava els seus posicionaments davant els fets socials que maldava per comprendre amb una actitud crítica, allunyada de tòpics i de convencions.

Dinastia (2000, serigrafia sobre llenç, 61 x 43 cm), és el títol de la il·lustració d’Antoni Miró per a la coberta.

Podeu descarregar-ne ací la invitació.