53 relats guardonats en el Premi de Narrativa Escolar Vicent Marçà

Enguany la gala dels Premis de Narrativa Escolar Vicent Marçà s’ha celebrat de manera virtual.

La Comissió Cívica dels premis, de la qual en forma part El Pont Cooperativa de Lleres, ha guardonat 53 relats i hi han participat un total de 43 escoles públiques, concertades i privades de Castelló. En aquesta quinzena edició s’han presentat 827 relats de xiquets i xiquetes.

El premi per als relats guardonats és la publicació en paper del llibre Un món nou del certamen literari, publicat per Bromera dins de la col·lecció Lletra Nova, i del qual els guanyadors i les guanyadores rebran quatre exemplars. Per evitar aglomeracions, enguany la gala s’ha celebrat en línia i, durant l’esdeveniment virtual, hi han intervingiut entitats i administracions col·laboradores així com l’alumnat guardonat.

Francesc Mezquita, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Castelló,  ha qualificat la participació com a “espectacular” en el Premi de Narrativa Escolar. El regidor d’Educació ha valorat positivament el certamen que “motiva a escriure a l’alumnat, ja que el premi es tracta de veure les seues obres publicades en un llibre”.

“Aquest procés permet la consolidació de les competència lingüistiques i comunicatives i és molt important perquè afavoreix l’aprenentatge significatiu quan l’alumnat veu publicat el resultat del seu treball i el dels companys i companyes”, ha incidit. Finalment, Mezquita ha volgut recordar “la figura de Vicent à, qui va treballar intensament per la llengua i la cultura de Castelló”.

Un poc d’història

El Premi de Narrativa Escolar Vicent Marçà va nàixer com a homenatge a la figura del mestre, escriptor i activista castellonenc. Per aquest motiu, la Comissió Cívica, que organitza el concurs, està formada per les diverses entitats de les quals també en va formar part Vicent Marçà, El Pont Cooperativa de Lletres entre elles. El jurat, format representants d’aquestes entitats, va escollir 53 obres d’alumnes de 5º i 6º de primària per ser publicades en el llibre que edita Bromera amb col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló.

Vicent Marçà va treballar intensament i entusiasta en el món educatiu de la ciutat i en els moviments en defensa de la llengua i en la promoció de la cultura castellonenca. Fruit d’això i després de la seua mort, amics i amigues de la família van crear la Comissió Cívica Vicent Marçà, organitzadora i protectora del premi a fi que la figura de Vicent continue vigent.