Marta Vilardaga obté el 25è premi Marc Granell de poesia

Una cadira en la boira ha estat l’obra guardonada pel jurat reunit el passat dimecres 28 de juliol

Marta Vilardaga ha estat la guanyadora del XXVè Certamen de Poesia Marc Granell d’Almussafes, amb l’obra titulada Una cadira en la boira, segons la nota de premsa que l’Ajuntament d’Almussafes ha fet pública avui mateix. El jurat format per Marc Granell, Jordi Solà Coll i M.ª Carmen Sáez Lorente, es va reunir el passat dimecres 28 de juliol a la Biblioteca Pública Municipal d’Almussafes per deliberar. Estudiades les cent candidatures presentades enguany, va acordar el resultat del certamen per unanimitat.

Marta Vilardaga (Malla, Osona, 1977) és poeta i traductora. Llicenciada en Humanitats i empresària al sector ramader, pertany a l’associació d’escriptores i escriptors El Pont Cooperativa de Lletres. A més, és coeditora a Salze Editorial, i recentment ha traduït i editat la primera antologia en català del poeta italià Attilio Bertolucci, Porta’m amb tuUna cadira en la boira, que Edicions 96 publicarà dins de la Col·lecció Razef, és el seu primer llibre de poemes i ha estat escrit, segons explica, al llarg dels darrers tres anys, «una reflexió sobre la memòria i les morts interiors a les quals l’ésser humà ha de fer front al llarg de la vida, i com la voluntat i la lluita personals ens fan renéixer i transformar les boires». 

Marta Vilardaga al jardí dels poetes de Morella

Per al regidor de Cultura, Àlex Fuentes, que de la present edició celebra que s’hagen duplicat els originals presentats en valencià, «és un autèntic orgull que un concurs que va començar d’una manera senzilla i humil s’haja fet a poc a poc un nom tan important en el panorama literari». 

Per un altre costat, la guanyadora del premi en la modalitat corresponent a poesia en llengua castellana va ser Laura Cabedo Cabo (Torrent, València), amb l’obra Sonata para poetas ciegos, que va aconseguir imposar-se també per unanimitat a la resta de candidatures, un total de 491 originals procedents tant de la resta de l’Estat com del continent americà. 

Els guardons es lliuraran el divendres 8 d’octubre en una cerimònia que se celebrarà al Museu Casa Aiora de la localitat. A més de la publicació, les poetes guanyadores rebran un premi en metàl·lic de 1.200 euros cadascuna. En el mateix acte es presentaran oficialment els volums guardonats corresponents a l’edició del 2020.

Donada la gran quantitat d’obres presentades, el jurat ha volgut ressenyar la qualitat d’algunes d’aquestes obres, com ara Indivisibilitat, El crit d’un núvol, Cartón & Paraíso, Poemas escritos en el tren, Un mundo que tomar en serio i El ciclo de las estaciones. El regidor de l’àrea ha recordat que l’ajuntament «continuarà apostant per aquest certamen perquè creiem que hem de donar-li molta més visibilitat a aquest gènere literari. Som conscients que és difícil, però a poc a poc més lectors i lectores s’endinsen en pàgines de poesia i eixa és la nostra major recompensa. Aquests vint-i-cinc anys han sigut tan sols el principi».

0
    0
    La teua cistella
    El carret és buitTornar a la botiga