Pasqual Mas i Usó obté el XVI Premi de Poesia Ibn Hafaja Ciutat d’Alzira amb ‘Geòrgiques’

Marià Veloy ha recollit el premi de novel·la, Vicent Pardo el d’assaig i Marta I. Moreno el de teatre

Geòrgiques, de Pasqual Mas i Usó, ha sigut l’obra guardonada en la categoria de poesia dels Ciutat d’Alzira, guardó que va recollir aquest divendres en una gala literària que ha tornat a celebrar-se de manera presencial i en un format renovat. Els poemes de Mas Usó, que Bromera publicarà la primavera del 2022, són un diàleg amb la natura amb l’obra de Virgili com a referent.

Els arbres, el jardí, l’hort i el poeta es fonen en una mateixa matèria i parlen del present i del futur, dels somnis, de l’amor i de la mort. La fusió entre el que pensa el poeta i el que li esdevé a la natura que contempla es projecta en una única veu que reflexiona sobre l’existència, sobre la mentida necessària per a tirar endavant, sobre la identitat, sobre les màscares que ens protegeixen davant dels altres i sobre l’amor. Els membres del jurat han triat l’obra per unanimitat. En el veredicte han destacat l’ambició del recull i l’han definit com «un llibre d’alt voltatge poètic, que manté el to sostingut al llarg de l’obra i que des d’un punt de vista formal va captivar els membres del jurat».

Pasqual Mas i Usó (Almassora, 1961) és doctor en Filologia i catedràtic de Literatura. Ha dirigit la revista internacional de teatre Fiestacultura i ha publicat a Alemanya, Espanya, els Estats Units, França i Romania una trentena de llibres relacionats amb l’estudi de la literatura. Ha exercit de professor de Secundària, d’Escriptura Creativa a la Universitat Jaume I i d’Espectacles de Carrer a la Universitat de València. La seua trajectòria com a escriptor començà en 1986.

L’acte de lliurament va estar conduït per l’actriu valenciana Débora Esteve amb la col·laboració del trio musical Woman On Tap. Entre els assistents a la gala, cal destacar la presència del conseller d’Educació, Vicent Marzà; diversos representants polítics de municipis del nostre territori, membres de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i del Consell Valencià de Cultura, a més de representants dels principals sindicats i entitats com Escola Valenciana. 

Podeu completar la informació al diari digital Nosaltres la Veu.

0
    0
    La teua cistella
    El carret és buitTornar a la botiga