«Nosaltres, els fusterians», de RodonorsInvictes, s’estrena a Castelló

Informa: Castelló per la llengua

Aquest dimecres 31 d’octubre, a les 19.30h, s’estrena a la Casa de Cultura de Castelló «Nosaltres, els fusterians», un espectacle al voltant de la correspondència de Joan Fuster amb els seus amics Bartra, Pla, Carner, Riera Llorca i Carner, entre d’altres.

L’associació RodonorsInvictes ens oferirà aquesta aproximació privada a l’intel·lectual, que mostra com la permanència de Fuster a Sueca no li impedí assolir una enorme projecció sobre el conjunt de la cultura catalana, mantenir estretes relacions amb els seus grans noms i exercir un mestratge intel·lectual contribuint decisivament a la reconstrucció civil, al redreçament cultural i polític del país.

La llunyania física l’obligava a mantenir una intensa relació epistolar amb una àmplia nòmina de corresponsals, ja que Fuster no va voler tenir telèfon al seu domicili del carrer Sant Josep 10 de Sueca fins pocs mesos abans de morir. A canvi, el correu espanyol i el servei estatal de telègrafs van tenir en Fuster un usuari constant, i és per això que les cartes de Fuster, conformades dia a dia durant més de cinquanta anys, constitueixen una magnífica font per al coneixement i l’estudi d’un període particularment difícil per a la nostra societat. Les seues cartes ens conviden a entrar en l’esfera privada del nostre intel·lectual del segle XX més lúcid. Perquè, en definitiva, són la transcripció de la seua vida immediata.

Per continuar amb aquest any d’efemèrides fusterianes -20 anys de la seua mort, 90 del seu naixement, 50 de Nosaltres, els valencians– la Delegació de Castelló de l’Institut d’Estudis Catalans i la plataforma Castelló per la Llengua coorganitzem aquest homenatge a l’autor. Us hi esperem!

Podeu també llegir-ne les reflexions de Carles Lluch.

0
    0
    La teua cistella
    El carret és buitTornar a la botiga