Història i poesia de Miquel Peris Segarra

meseguer2
Josep A. Pradells presentà la conferència

Conferència de Lluís Meseguer celebrada a l’Ateneu de Castelló, 25 de gener del 2013

Amb el títol Història i poesia de Miquel Peris Segarra, Lluís Meseguer impartí una conferència convocada per l’Ateneu de Castelló, amb nombrosa assistència, i presentada pel Sr. Josep Antoni Pradells. Va repassar altres convocatòries del 2012 celebrades a Castelló de la Plana, en memòria del poeta: singularment, l’acte de presentació del CD A recer de la mar, l’exposició Troballes d’una vida, i els actes de l’IES Miquel Peris, del Grau de Castelló. I va situar la vitalitat i la memòria de la literatura com una de les garanties de sostenibilitat i de participació en l’”aldea global” de qualsevol cultura del món.

L’estudi de Miquel Peris, l’enfocà com una representació de la cultura del segle XX, i a escala de la seua societat, com una mostra molt rellevant i atractiva del paper social de la poesia, tant la popular o de paisatge mediterrani, des d’Aiguamoll i senill; com la de reflexió metafísica, com la de Tenebres, i la d’Eros, culminada en Cartes i sonets. Tals contribucions no serien comprensibles sense la seua participació social en les institucions –com el Centre Excursionista o la Fundació Huguet- i en els esdeveniments –com la Serenata de Lledó, l’Homenatge a Tombatossals o el Betlem de la Pigà- que han definit el Castelló contemporani, en companyia de la música, la pintura i l’escultura, i la pedagogia vinculada a l’herència de generacions de mestres i intel·lectuals que, com Bernat Artola, van posar-hi la cultura en el mapa de la societat i de la modernitat.

meseguer2w1

0
    0
    La teua cistella
    El carret és buitTornar a la botiga