El Pont celebra a Vilafranca la III Trobada Literària

00 PRINCIPAL

El propassat 1 de juny, la localitat de Vilafranca del Cid va acollir la III Trobada Literària d’El Pont. El dia, fresc però assolellat, es presentà ple d’activitats vinculades a les lletres i obertes a tota la població, promogudes per El Pont Cooperativa de Lletres, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca.

La jornada va començar amb la celebració de l’assemblea dels membres de l’associació literària, que es va dur a terme en el Saló de plens de l’edifici gòtic (antic Ajuntament vilafranquí). La taula estava integrada pels representants de la junta directiva: Vicent Jaume Almela (president), Manel Pitarch (secretari), i els vocals, Susanna Lliberós, Josep Lluis Abad, Reis Lliberós i Toni Viscarro. El president  va obrir la sessió amb unes paraules dedicades a la memòria del company Joan B. Campos, que també es fa present en el cartell anunci de la Trobada, iniciativa del poeta i dissenyador Josep Porcar. Seguidament es va detallar l’activitat duta a terme per la associació, i es van debatre els nous projectes per al futur. En finalitzar la reunió, i després d’un agradable passeig per Vilafranca, van fer-se la foto col·lectiva de la Trobada a l’històric pont gòtic del riu de les truites, un lloc emblemàtic, no sols de Vilafranca sinó de totes les comarques valencianes. Per la vesprada, els actes es van traslladar a l’ampli saló de la Casa de Cultura; allà s’inicià l’acte amb una simpàtica representació teatral, “De major vull ser escriptor”, basada en vivències d’infantesa que els escriptors i escriptores d’El Pont havien 00 PRINCIPAL 1aportat prèviament pr a la interpretació dels xiquets i xiquetes del col·legi d’En Blasc d’Alagó de Vilafranca, baix la direcció d’Àlex Tena, Fernando Izquierdo i Isabel Marín. L’actuació va suposar una entranyable sorpresa per als literats, que al final compartiren escenari amb ells.  Desprès d’unes paraules d’agraïment del president als petits actors i actrius, i també a l’ajuntament de Vilafranca per les facilitats i l’acolliment rebut a la Trobada, va continuar l’acte amb dues presentacions literàries, les de les dos obres col·lectives de l’associació, “Un pont sobre el meridià” i “Ponts suspensius…”, que foren presentades respectivament per Joan Andrés Sorribes i per Rosabel Gumbau. El públic assistent va poder escoltar les lectures d’uns fragments d’ambdues obres.  A continuació va ser el torn de l’apartat “Les escriptores d’El Pont ens parlen de la seua literatura”, amb les intervencions d’Isabel Marín, Susanna Lliberós, Mònica Melò, Reis Lliberós i Rosabel Gumbau, les quals navegaren magistralment entre la paraula, mostran-nos la seua personal visió de la literatura. També es va retre un breu homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés, en el 20é aniversari del seu traspàs, amb la lectura del poema “Assumiràs la veu d’un poble”, que recità el també poeta Vicent Almela Artíguez.

Per concloure l’acte, va ser el cantautor castellonenc Artur Alvarez, especialment vinculat a Vilafranca, qui ens va oferir “Artur Alvarez, en concert”, una actuació de gran qualitat que va comptar amb el bon ofici dels músics: Sara García (flauta travessera i percussió), David Mascaró (baix), Carlos Colom (bateria), Ángel Belinchón (guitarres), i Carlos Álvarez (direcció musical, piano i guitarra), que van ofeir un repàs als temes més representatius dels seus treballs discogràfics i també presentaren dos temes del futur treball discogràfic, “Entre versos i pinzells contemporanis”.
01 02 04 05 06 07 08 09 10 (1) 11 03 12 13 14 15 16 17 18 19 21 20 22 23 24 25 26 27 28 30 31 32 33 29 34 35 44 43 42 41 40 39 38 36

0
    0
    La teua cistella
    El carret és buitTornar a la botiga